Ageas bekomt gunstige uitspraak van het Brussels Hof van Beroep in de MCS-zaak

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/02/2019 09:09
Het Brussels Hof van Beroep heeft op vrijdag 1 februari 2019 een voor Ageas gunstige uitspraak gedaan, waarbij het alle vorderingen die werden ingeleid door voormalige houders van Mandatory Convertible Securities afwees.

De Mandatory Convertible Securities (MCS) waren niet-gedekte en achtergestelde converteerbare obligaties met een nominaal bedrag van EUR 2 miljard, uitgegeven op 7 december 2007 door de voormalige Fortis Groep*. In overeenstemming met de voorwaarden van de MCS werden de obligaties omgezet in Fortis (nu Ageas) aandelen op 7 december 2010.

De eisers vroegen de omzetting van de MCS in aandelen van Ageas ongedaan te maken, of als alternatief, een provisionele schadevergoeding en de aanstelling van een expert om hun precieze schade te laten vaststellen.

Op vrijdag 1 februari 2019 wees het Brussels Hof van Beroep de vorderingen af. Dat betekent dat de omzetting van de MCS in aandelen van Ageas op 7 december 2010 behouden blijft en dat er geen schadevergoeding verschuldigd is aan de voormalige houders van MCS.

Ageas beschouwt deze uitspraak als een nieuwe positieve stap naar de oplossing van de geschillen uit het verleden. Hierdoor kan het bedrijf zich concentreren op zijn verzekeringsactiviteiten.

* Bestaat uit de Fortis Bank Nederland (Holding) N.V. (nu ABN AMRO Bank N.V.), Fortis Bank SA/NV (nu BNP Paribas Fortis SA/NV), Fortis SA/NV en Fortis N.V. (nu ageas SA/NV)
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL