BEURSINTRODUCTIE VAN SHURGARD AAN 23 EURO PER AANDEEL VERHANDELING OP EURONEXT BRUSSEL BEGINT OP 15 OKTOBER

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/10/2018 08:21
Munsbach, Luxemburg, 12 oktober 2018 – Shurgard Self Storage SA (“Shurgard” of de “Vennootschap”), de grootste eigenaar en uitbater van storagecentra in Europa, maakt vandaag de resultaten bekend van haar private plaatsing van nieuwe aandelen (het “Aanbod”). De notering van alle aandelen van de Vennootschap (de “Aandelen”) op Euronext Brussel is gepland voor maandag 15 oktober. De verhandeling van de Aandelen op een “if-and-when-issued” basis begint om 9 uur onder de ticker “SHUR”.

Resultaten van het Aanbod
De finale aanbiedingsprijs van de private plaatsing bedraagt 23 euro per Aandeel.
In totaal zal Shurgard voor 575 miljoen euro nieuwe Aandelen uitgeven en verkopen in het Aanbod (de “Aangeboden Aandelen”), goed voor 28,1% van de Aandelen, inclusief een overtoewijzingsoptie van €75 miljoen of 3,25 miljoen nieuwe aandelen die ongeveer 3,7% van de Aandelen vertegenwoordigen. Na de uitgifte als gevolg van het Aanbod zal het totale aantal uitstaande Aandelen 88.935.681 Aandelen bedragen.
Op basis van de bruto-opbrengst van het Aanbod dat 575 miljoen euro zou moeten bedragen, en in de veronderstelling dat er geen enkele terugkoop is van Aangeboden Aandelen ingevolge de hieronder beschreven putoptie, raamt de Vennootschap de netto-opbrengst van het Aanbod op ongeveer 550 miljoen euro, na aftrek van de commissies en kosten die verband houden met het Aanbod. De Vennootschap wil de netto-opbrengst van het Aanbod aanwenden om leningen terug te betalen (een overbruggingskrediet van 200 miljoen euro en alle uitstaande bedragen in het kader van een bilaterale hernieuwbare kredietovereenkomst), om de verwachte overname van de Kensington-vestiging in Londen te financieren in oktober 2018, om de huidige groeistrategie te ondersteunen, met inbegrip van toekomstige ontwikkelings- en herontwikkelingsactiviteiten, alsmede acquisitiemogelijkheden wanneer die zich voordoen, en voor elke vereiste terugkoop van aandelen van de Vennootschap, indien de stabilisatiemanager de putoptie uitoefent in het kader van zijn stabilisatieopdracht.
Op basis van de finale aanbiedingsprijs zal de impliciete marktkapitalisatie van Shurgard 2,04 miljard euro bedragen met 88,94 miljoen uitstaande aandelen. Het aantal vrij verhandelbare aandelen (free float) op Euronext Brussel zal 28,1% bedragen.
De verhandeling van de Aandelen op de gereglementeerde markt van Euronext Brussel onder de ticker “SHUR" zal beginnen op 15 oktober 2018 (de "Noteringsdatum") op een "if-and-when-issued" basis. De betaling en levering van de verkochte Aangeboden Aandelen in het Aanbod zullen naar verwachting plaatsvinden op 16 oktober 2018 (de "Voltooiingsdatum") en de onvoorwaardelijke handel zal naar verwachting starten op 17 oktober 2018.
Stabilisatie: met betrekking tot het Aanbod treedt J.P. Morgan Securities plc op als stabilisatiemanager, namens de underwriters. De stabilisatiemanager kan, voor stabilisatiedoeleinden, Aangeboden Aandelen verwerven tot maximaal 3,25 miljoen Aandelen, en dit gedurende een periode van 30 kalenderdagen na de Noteringsdatum om de marktprijs van de Aandelen te ondersteunen op een hoger niveau dan anders zou worden bereikt. Dergelijke transacties kunnen worden uitgevoerd op Euronext Brussel, op de ‘over-the-counter’ markten of op een andere manier. De stabilisatiemanager is niet verplicht deel te nemen aan enige van deze activiteiten en bijgevolg is er geen garantie dat deze activiteiten zullen plaatsvinden. Indien ze toch plaatsvinden, mag de stabilisatiemanager iedere activiteit op elk moment stopzetten. De verwerving van de Aangeboden Aandelen door de stabilisatiemanager kan leiden tot de terugkoop van deze Aandelen door de Vennootschap in het kader van een putoptie die door de Vennootschap aan de stabilisatiemanager werd toegekend, indien de putoptie door de stabilisatiemanager wordt uitgeoefend. De putoptie is uitoefenbaar gedurende een periode van 30 dagen na de Noteringsdatum. De Vennootschap zal de Aandelen die zij in het kader van de putoptie koopt, aanhouden als eigen aandelen.
Lock-up: de Vennootschap gaat akkoord met een lock-up regeling voor de periode die begint op 11 oktober 2018 en eindigt 180 dagen daarna, onder voorbehoud van bepaalde carve-outs en uitzonderingen. Zowel Shurgard European Holdings LCC als Public Storage gaan akkoord met een lock-up regeling voor de periode die begint op 11 oktober 2018 en eindigt 180 dagen na de Voltooiingsdatum, onder voorbehoud van bepaalde carve-outs. Ieder lid van het Senior Management gaat akkoord met gelijkaardige lock-up verplichtingen gedurende een periode die begint op 11 oktober 2018 en eindigt 360 dagen na de Voltooiingsdatum, onder voorbehoud van bepaalde carve-outs.
BNP PARIBAS, J.P. Morgan Securities plc en Société Générale treden op als joint global coordinators voor het Aanbod en de beursnotering, en HSBC Bank plc en Kempen & Co N.V. treden op als joint bookrunners (samen met de joint global coordinators, de “joint bookrunners” of de “underwriters”). Heitman LLC en GreenOak Real Estate Advisors LLP traden op als adviseurs voor de institutionele belegger in Shurgard European Holdings LLC.

Marc Oursin, CEO van Shurgard, licht de aankondiging van vandaag toe:
“Wij zijn erg tevreden met de resultaten van de beursintroductie en zijn enthousiast over het feit dat zo veel institutionele investeerders ons vertrouwen in Shurgard en haar groeipotentieel over heel Europa delen. De opgehaalde middelen zullen ons helpen om Shurgard’s winstgevende groeistrategie over het hele Europese continent voort te zetten door de bestaande portefeuille te optimaliseren, nieuwe vestigingen te openen in onze Europese sleutelmarkten en onze markt verder te consolideren met gerichte bolt-on acquisities. Uiteindelijk zal de Shurgard klant de echte begunstigde zijn met nog betere makkelijker toegankelijke self storage centra.”





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL