Teleurstellend eerste halfjaar Novisource; focus op herstel

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/08/2018 10:25
Hoofdpunten eerste halBaar 2018 t.o.v. zelfde periode 2017
• De totale ne5o omzet is afgenomen met 8,0% tot € 9,7 miljoen (2017: € 10,6 miljoen), mede door de verkoop van het onderdeel Diesis medio 2017 die in het eerste halIaar van 2017 nog een ne5o omzet van € 0,6 miljoen maakte;
• De recurring EBITDA bedroeg € 0,4 miljoen ten opzichte van een recurring EBITDA van € 0,9 miljoen een jaar eerder. Een afname van € 0,5 miljoen. De relaTeve winstgevendheid op recurring EBITDA niveau bedroeg 4,0% over de eerste 6 maanden (2017: 8,3%);
• Het ne5oresultaat bedroeg € 0,5 miljoen ten opzichte van € 0,4 miljoen in 2017. Het resultaat van 2018 is inclusief de kosten die gemaakt zijn voor het inmiddels gestopte verkooptraject (Supernova), advieskosten inzake strategische (her)oriëntaTe, alsmede de bate inzake de verkoop van de contracTng acTviteiten en de vrijval van de earn-out reservering met betrekking tot Opdion;
• Het eigen vermogen is gestegen naar € 4,7 miljoen (ulTmo 2017: € 4,2 miljoen);
• De cashposiTe bedroeg ulTmo juni ruim € 4,2 miljoen (ulTmo 2017: € 9,0 miljoen). De afname wordt met name veroorzaakt door de aZouw van de contracTng acTviteiten, waardoor een stuk liquiditeitsvoordeel dat inherent is aan deze business is weggevallen. Daarnaast is de resterende koopsom inzake Opdion betaald;
• De solvabiliteit, waarbij het eigen vermogen wordt uitgedrukt in een percentage van het balanstotaal, is met 44% (ulTmo 2017: 27%) bevredigend.
ToelichTng op de resultaten:
De resultaten over het eerste halIaar zijn teleurstellend. De begin dit jaar aangekondigde verkoop van de onderneming (project Supernova), alsmede de direcTe en managementwisselingen hebben een negaTef effect gehad op zowel marge als kosten. De verkoop van de contracTng acTviteiten is inmiddels gerealiseerd. Tevens is besloten om de verkoop van de consultancy acTviteiten van Novisource en Opdion te staken.

De omzet en het bedrijfsresultaat van de Novisource consultancy acTviteiten voor zowel eigen als externe professionals zijn op niveau gebleven. De omzet en het bedrijfsresultaat binnen contracTng (inmiddels verkocht) en Opdion zijn daarentegen sterk teruggelopen.
De integraTe van Opdion hee_ door de eerder gememoreerde verkoopacTviteiten vertraging opgelopen en mede als gevolg daarvan zijn de resultaten achtergebleven. Inmiddels is deze integraTe in volle gang en zal eind dit jaar volledig gerealiseerd zijn.
De verkoopkosten en algemene beheerskosten liggen het eerste halIaar van 2018 nog op een relaTef hoog niveau. Door de hernieuwde focus op de kernacTviteiten zullen deze kosten meer in lijn worden gebracht met de lagere omvang van de huidige acTviteiten.
De dagelijkse operaTe en commerciële acTviteiten vallen inmiddels onder de verantwoordelijkheid van Roy Vissers. In het eerste halIaar van 2018 zijn de heren Philip van Blanken (CEO) en Peter Specht (CFO) afgetreden en uit dienst gegaan. Cees den Ouden is benoemd als interim CFO.
De acTviteiten van de Raad van Bestuur in de komende maanden zijn gericht op verdere versterking van Novisource, waarbij de nadruk ligt op autonome groei en interne opTmalisaTe. Door de (hernieuwde) focus op de kernacTviteiten verwachten wij voor deze acTviteiten een herstel van het operaTonele resultaat in het tweede halIaar 2018.
Voor geheel 2018 verwachten wij uit te komen op een recurring EBITDA tussen € 0,6 miljoen en € 0,95 miljoen.
Daarnaast zal de strategische posiTonering van Novisource nader worden uitgewerkt, waarbij de eerste opTes momenteel is het voorze5en van de acTviteiten van Novisource buiten de beurs.

Meer informaTe vindt u in het halIaarbericht.
Voor meer informaTe over dit persbericht:
Cees den Ouden, CFO


lees & zie verder op
https://novisource.nl/uploads/files/pdf-jaarverslag/Halfjaarbericht_2018.pdf

tijd 11.32
Novisource EUR 1,05 onv. vol. 1.001



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL