Prikkelende vragen over de toekomst van kunststof

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/02/2018 11:28
Kan de consument wel onderscheid maken tussen fossiel of biobased en tegelijk ook nog rekening houden met al dan niet afbreekbaar, composteerbaar of eenvoudig te hergebruiken?
Het is één van de vele vragen die Alle Bruggink stelt tijdens het Nationaal Kunststof Congres op 5 april in Steenwijk. Daarbij staat de toekomst van kunststof centraal.

Met prikkelende stellingen wil Bruggink het debat over de materialen van de toekomst op gang brengen. Zo vraagt hij zich af of de markt voor bioplastics niet veel te ingewikkeld is voor de consument. Hoe een circulaire economie voor kunststoffen eruit zou kunnen zien, is een andere vraag. En wordt het opruimen van de plastic soep in de oceaan eenvoudiger als duurzame energie goedkoop is? Spelen materialen überhaupt wel een rol in het klimaatprobleem, waarin alles om energie lijkt te draaien?

Alle Bruggink is emeritus hoogleraar industriële chemie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en voormalig researchdirecteur van DSM. Hij schreef onder meer de boeken ‘Groene Groei, naar de maatschappij van 2040? en ‘More with Less’.

Redactie/SteenwijkBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL