SILVER INSTITUTE VERWACHT HOGERE VRAAG EN LAGER AANBOD

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/02/2018 16:00
Zilver kent vooral industriƫle toepassingen maar de zilverprijs steeg de voorbije 2 jaar niet mee met die van de basismetalen. In de praktijk is sinds 2011 de prijscorrelatie van zilver veel groter met goud dan met de basismetalen. Het Silver Institute stelt voor 2018 echter beterschap in het vooruitzicht.

Het Silver Institute verwacht dat de vraag op de 3 grootste afzetmarkten zal toenemen. De eerste, en tevens belangrijkste stijging, wordt verwacht in de industriƫle vraag naar zilver, die voor bijna twee derde van de globale zilverconsumptie instaat. Zilver wordt gebruikt in verschillende elektronische toepassingen maar de snelst groeiende markt is de zonnepanelenindustrie. Die nam vorig jaar 92 miljoen troy ounce zilver af en men verwacht dat die hoeveelheid dit jaar verder zal stijgen.

De juwelenindustrie is verantwoordelijk voor een vijfde van de globale vraag naar zilver. Vorig jaar nam deze met 1% toe en het Silver Institute voorziet voor 2018 een klim van 4%. Vooral in India is de juwelenvraag namelijk sterk gestegen. De verkoop van zilveren staven en munten is vorig jaar echter met een derde gedaald naar het laagste niveau sinds 2009.

bron: Argentorshop
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL