Synthetic Genomics Inc. en ExxonMobil maken biodiesel van algen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/10/2017 15:05
Volgens Exxon Mobile is het niet nieuws dat algen koolstofdioxide gebruiken om vet aan te maken. Maar wat wel bijzonder is, is de grote hoeveelheid vet die deze algensoort produceert. Volgens het bedrijf maakt dat deze soort op termijn mogelijk geschikt voor de productie van biobrandstof op industriële schaal.

Het verhogen van de hoeveelheid algenvet was een lang ontwikkelingsproces, omschrijft Exxon Mobil op har website. De samenwerking tussen SGI en ExxonMobil dateert al van 2009. SGI is toonaangevend in de toepassing van synthetische biologie en genomica om systemen te ontwikkelen die een oplossing kunnen vormen voor specifieke duurzaamheidsproblemen. Samen met ExxonMobil werken ze aan duurzame energie uit algen.

‘We wisten dat algen in potentie productiever konden zijn dan ander biomateriaal dat als biobrandstof wordt gebruikt, zoals maïs en sojabonen, en dat er voor algen geen landbouwgrond en drinkwater nodig zijn’, legt ExxonMobil-wetenschapper Alessandro Faldi uit. ‘We hadden een echt eureka-moment’, aldus Rob Brown, senior director van SGI en hoofdwetenschapper van het algenproject. ‘Toen we na het testen en nog een keer testen zeker wisten dat er geen sprake was van een fout-ositief resultaat, hebben we in het lab echt staan juichen. Stel je voor, mensen deden een radslag in de gang. Zo groot was de ontlading om na jarenlang onderzoek zo’n stap vooruit te zetten.’

Beide onderzoekers geven wel meteen aan dat dit pas een eerste stap is. Er zijn nog veel uitdagingen te overwinnen, maar dit is volgens Brown en Faldi wel een belangrijke stap op weg naar biodiesel uit algen.

Lees het complete artikel op de website van ExxonMobile.


Corbion werkt samen met Total en die kocht onlangs ook een Algen onderzoek bedrijf TerraVia



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL