Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

Dietsmann N.V. : Dietsmann verwerft 97% van de aandelen in het Bulgaarse Energoremont

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/08/2017 16:59
Dietsmann heeft 97,5% van de aandelen verworven van Energoremont Holding in Bulgarije[BUL: 6EG]. De resterende 2,5% zijn via de Bulgaarse effectenbeurs in handen van minderheidsaandeelhouders. Dietsmann nam de beslissing om een positie te verwerven op het Balkanschiereiland na een diepgaande analyse waaruit het potentieel van de regio bleek. Dietsmann heeft hiermee niet alleen de grootste onderhoudsonderneming van Bulgarije verworven, maar ook toegang tot de nucleaire en conventionele energie- en mijnbouwsector in Azië en Oost Europa. De Bulgaarse mededingingsautoriteit heeft groen licht gegeven voor de overname van Energoremont door Dietsmann.

Gilles Reynaert, Group Managing Director van Dietsmann: "We waren op zoek naar een acquisitie waarmee Dietsmann een positie kon verwerven in de veelbelovende en groeiende Balkan-regio. Roemenië, Macedonië, Montenegro en Albanië zijn vanuit Bulgarije goed te bereiken. Maar we realiseerden ons al snel dat Energoremont ons ook beslissende referenties kon bieden op het gebied van mijnbouw, raffinaderijen en, niet onbelangrijk, nucleaire energie. In een Beheer & Onderhoudsmarkt die vooral functioneert via referenties en aanbevelingen van opdrachtgevers, bleek Energorement de ideale aanvulling op de actieve en constructieve diversificatie van Dietsmann's traditionele Olie & Gas beheer- en onderhoudscontracten. Dit is absoluut een groeibevorderende acquisitie."

Peter Kütemann, oprichter en President van Dietsmann: "Onze investering in Energoremont Holding maakt Dietsmann één van de grootste Nederlandse investeerders in Bulgarije. We zijn blij en trots dat we de gelegenheid hebben gekregen bij te dragen aan de economische ontwikkeling van dit veelbelovende Europese land. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om de Bulgaarse regering, onder leiding van minister-president Boyko Borisov, te bedanken voor het bevorderen en ondersteunen van stabiele juridische en economische omstandigheden waarin investeerders zoals Dietsmann kunnen werken en groeien."

Rosen Hristov, Dietsmann's regionaal directeur voor Azië en Oost Europa, benadrukte de groeipotentie van Energoremont Holding's activiteiten in Bulgarije en haar buurlanden. Hij zei dat Dietsmann zich zal richten op de verdere ontwikkeling van Energoremont Holding's kernactiviteiten -reparatie, onderhoud, modernisering en herstructurering van installaties in elektriciteitscentrales - en dat Dietsmann daarnaast van plan is nieuwe systemen voor voorraadbeheer, management en inkoop te implementeren bij Energoremont Holding. Hij voegde daaraan toe dat de naam Energoremont Holding waarschijnlijk zal worden gewijzigd in Dietsmann Energoremont.

Teodor Osikovsk, al vele jaren CEO van Energoremont: "Door onderdeel te worden van Dietsmann hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt in de lange geschiedenis van Energoremont. Ik ben gevraagd, en heb daarin toegestemd, om aan te blijven bij Energoremont en Dietsmann."

Sinds de oprichting in 1977 is Dietsmann uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke specialisten in Beheer & Onderhoud van 24/7 operationele olie-, gas-, elektriciteits- en mijnbouwinstallaties en is zij ook leidend in onderhoudstechniek en inspectie. Dagelijks werken 6.000 hooggeschoolde en goed getrainde Dietsmann medewerkers aan het onderhouden en optimaliseren van installaties in Europa, Afrika, Azië en Zuid Amerika.

Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL