Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

Gereglementeerde informatie - Ageas verkoopt zijn aandeel in Cargeas aan BNP Paribas Cardif

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/07/2017 08:17
Vandaag kondigt Ageas aan dat het met BNP Paribas Cardif een akkoord heeft bereikt om zijn 50% + 1 aandeel in het aandelenkapitaal van Cargeas Assicurazioni (CARGEAS), zijn Italiaanse Niet-Leven activiteiten, te verkopen.

De verkoop van de Italiaanse activiteiten in een mature markt waarop Ageas slechts een beperkt marktaandeel had, komt overeen met de strategie van Ageas om zich te richten op het verder ontwikkelen van activiteiten met een sterke positie en betere groeivooruitzichten. De verkoop biedt ook de gelegenheid om de waarde die de afgelopen jaren was gecreƫerd, te materialiseren.

Ageas deed in 2009 zijn intrede op de Italiaanse Niet-Leven verzekeringsmarkt, in partnership met BNP Paribas Cardif, door de overname van 50% + 1 aandeel in UBI Assicurazioni (UBIA) van UBI Banca en door met UBI Banca een lange termijn distributieovereenkomst aan te gaan.

In 2014 verwierven Ageas en BNP Paribas Cardif de resterende 50% - 1 aandeel in het aandelenkapitaal van UBIA, waarbij Ageas 50% + 1 aandeel verkreeg in de nieuwe joint venture en BNP Paribas Cardif 50% - 1 aandeel.

Deze transactie is onderhevig aan de goedkeuring van de regelgevende instanties en zal naar verwacht voor het einde van 2017 voltooid zijn. De transactie zou voor Ageas een meerwaarde van ongeveer EUR 75 miljoen opleveren.

In een reactie zei Bart De Smet, CEO van Ageas, het volgende over de transactie: "Ik wil hierbij graag het managementteam, het personeel en onze partners bedanken voor het harde werk en de waardevolle bijdrage die ze de voorbije acht jaar hebben geleverd. We zijn ervan overtuigd dat CARGEAS in goede handen zal zijn om zijn activiteiten verder te zetten, in het voordeel van al zijn stakeholders."
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL