Disposables in foodservice: markt met perspectief

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/06/2017 13:25
Composteerbare disposables in foodservice is nog een relatief kleine markt, maar wel een met toekomstperspectief. Out-of-homeconsumptie zit weer in de lift en marktpartijen zijn op zoek naar duurzamere alternatieven voor gangbare materialen als PE of PP.

De verwachte groei van de BDM (biodegradable disposables)-markt in Europa ziet het marktonderzoeksbureau Persistence Market Research onder meer in een hogere ‘consumer awareness’ van duurzamere plastics met een milieuvriendelijker end-of-life scenario.Ook constateert het onderzoeksbureau dat foodserviceproviders in toenemende mate hun business verduurzamen. Zo heeft McDonald’s foamverpakkingen verruild voor karton, dat bovendien uit 70 procent gerecycled materiaal bestaat. Tot slot speelt in sommige landen de wet- en regelgeving in de kaart van composteerbare plastics/materialen. Zo wil Italië, een land met een lange kustlijn, plasticsvervuiling in en rondom de Middellandse en Adriatische Zee terugdringen door fossiele plastics te belasten en composteerbare plastics te bevoordelen.

Groter en breder aanbod
De groei – met name van biobased polymeren/plastics – wordt ook gedreven door het grotere en bredere aanbod. Zo heeft onder meer Natureworks in het PLA-segment de nodige innovaties gelanceerd en daarmee het applicatiegebied aanzienlijk verbreed. Voor veel foodservice-applicaties zijn productparameters als hitteresistentie, buigzaamheid en stabiliteit nodig. Volgens Natureworks garandeert hun High Heat Technology dat PLA voor disposable-applicaties als borden, bekers en bestek een goed (en vooral duurzamer) alternatief is voor PP en PE. Synbra en haar zusterbedrijf Synprodo zijn een andere speler die polymeren voor composteerbare disposables heeft ontwikkeld. Met BioFoam heeft het bedrijf een 100 procent biobased en composteerbaar alternatief voor EPS op de markt gezet.

Lees ook het uitgebreide artikel: ‘Markt met perspectief’.
http://www.agro-chemie.nl/artikelen/markt-met-perspectief/



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL