Finland en Denemarken lopen niet warm voor circulaire economie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/05/2017 09:35
Verschillende Europese landen, waaronder Finland en Denemarken, lopen niet warm voor belangrijke maatregelen die een circulaire economie in de Europese Unie moeten stimuleren. Dat blijkt uit een rondvraag van milieuorganisaties volgens dewereldmorgen.be.

Het European Environmental Bureau, Friends of the Earth Europe en Zero Waste Europe vroegen landen welke voorgestelde maatregelen vanuit de EU hun steun krijgen. In de komende weken wordt in Brussel onderhandeld over het Europese afvalbeleid. In maart werden de maatregelen al goedgekeurd door het Europees Parlement. Het gaat dan onder meer om het recyclen van 65 procent van het stedelijk afval, hergebruik van 10 procent van alle verpakkingsmaterialen, prepareren van producten voor hergebruik en een betere scheiding en inzameling van afval.

Achterblijvers
Tot de landen die tegen de meeste voorstellen zijn, behoren Finland en Denemarken, landen die vaak gezien worden als leiders op het gebied van afvalbeleid. Andere landen die niet warm lopen voor de Europese voorstellen, zijn Hongarije, Litouwen en Letland. Belgiƫ, Nederland en Frankrijk steunen de meeste maatregelen.

Miljarden besparing
Afgevaardigden van de lidstaten komen deze maand bijeen om hun standpunten te definiƫren en de koers van de Europese Unie op het gebied van de circulaire economie te bepalen. Volgens de milieuorganisaties kan de circulaire economie 800.000 banen opleveren en Europese landen elk jaar ongeveer 72 miljard euro besparen.

Bron: dewereldmorgen.be



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL