Solvay, FINANCIEEL VERSLAG EERSTE KWARTAAL 2017.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/05/2017 07:01
Na de aankondiging eind 2016 van de geplande verkoop van Acetow en Vinythai, werden deze bedrijfsactiviteiten ondergebracht in beëindigde bedrijfsactiviteiten en activa aangehouden voor verkoop. De winst- en verliescijfers van het eerste kwartaal van 2016 werden herwerkt om de vergelijking te vergemakkelijken. De verkoop van Vinythai werd sindsdien afgerond.
Naast de financiële informatie op IFRS-basis stelt Solvay ook onderliggende prestatie-indicatoren op de winst- en verliesrekening voor om een consistentere en beter vergelijkbare indicatie te geven van de financiële prestaties van de Groep. De onderliggende prestatie-indicatoren corrigeren de IFRS-cijfers voor de niet-contante impact van de boekhoudkundige toerekening van de overnameprijs (PPA) van acquisities, voor de coupons van eeuwigdurende hybride obligaties, die onder IFRS ondergebracht worden als eigen vermogen maar beschouwd worden als schulden op onderliggende basis, en voor andere elementen die de analyse van de onderliggende prestaties van de Groep zouden vertekenen. De commentaren op pagina’s 2 tot 12 zijn op onderliggende basis, tenzij anders aangegeven.

HOOGTEPUNTEN
Resultaten van het eerste kwartaal 2017
? De netto-omzet groeide 9,.7% naar € 2,97 miljard, met een 7,5% stijging in volume en mix, ondersteund door positieve wisselkoerseffecten.
? De onderliggende EBITDA steeg 12% tot € 616 miljoen, dankzij volumegroei in elk bedrijfssegment. De EBITDA-marge kwam uit op 21%. Operationele uitmuntendheidsmaatregelen maakten de hogere grondstofprijzen en vaste kosten grotendeels goed.
? Advanced Materials: € 292 miljoen, een stijging van 9% tegenover vorig jaar, dankzij een goede volumegroei in de auto-industrie, batterijen en industriële toepassingen;
? Advanced Formulations: € 127 miljoen, een stijging van 4% tegenover vorig jaar, dankzij een goede groei in de landbouw- en industriële sector;
? Performance Chemicals: € 184 miljoen, een stijging van 12% tegenover vorig jaar, dankzij de stevige vraag naar natriumcarbonaat en bicarbonaat en de inwerkingtreding van het bevoorradingscontract van de nieuwe HPPO-fabriek in Saoedi-Arabië;
? Functional Polymers: € 71 miljoen, een stijging van 34% tegenover vorig jaar, dankzij robuuste resultaten in de polyamide-activiteiten;
? Corporate & Business Services: € -58 miljoen tegenover € -56 miljoen vorig jaar.
? De winst toegekend aan het Solvay aandeel op IFRS basis bedroeg € 235 miljoen. Op onderliggende basis groeide het met 33% naar € 256 miljoen van € 192 miljoen in 2016 vanwege hogere inkomsten en lagere financieringskosten.
? De vrije kasstroom uit voortgezette bedrijfsactiviteiten verbeterde aanzienlijk en kwam uit op € 160 miljoen tegenover € -13 miljoen in het eerste kwartaal van 2016. Dit resultaat volgt uit de hogere EBITDA, lagere kapitaalinvesteringen en aangehouden discipline in werkkapitaal.
? De onderliggende nettoschuld [2] verminderde tot € -6,4 miljard van € -6,6 miljard eind december, na afronding van de verkoop van Vinythai. De nettoschuld op IFRS-basis sloot af op € -4,2 miljard.
CEO Jean-Pierre Clamadieu’s citaat
“Onze resultaten in het eerste kwartaal geven een sterk begin van het jaar weer, dankzij een volumegroei in al onze bedrijfssegmenten. We zetten onze groeistrategie voort die we hebben vastgelegd in onze tussentijdse doelstellingen.”

Vooruitzichten voor 2017 [3]
Op basis van de sterke start in 2017 en de verbeterende marktomstandigheden verwacht Solvay zijn eerdere vooruitzichten van een onderliggende mid-single digit EBITDA-groei en een vrije kasstroom van meer dan € 800 miljoen uit voortgezette activiteiten, te halen of te overtreffen.
[1] Vrije kasstroom uit voortgezette bedrijfsactiviteiten
[2] De onderliggende nettoschuld bevat de eeuwigdurende hybride obligaties, die volgens IFRS als eigen vermogen geboekt staan.
[3] De vooruitzichten worden geschat bij een constante perimeter en vaste wisselkoersen.
? Sterk begin van het jaar, met 12% EBITDA groei en 21% operationele marge
? Aanhoudende kasstroomverbetering met vrije kasstroom op € 160 miljoen [1]
? Op schema om prognose voor het jaar 2017 te halen of te overtreffen

lees meer op

http://www.solvay.com/en/binaries/2017Q1_FinancialReport_NL_Final-312204.pdf



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL