TKH versterkt positie in vision-technologie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 31/07/2019 17:27
TKH Group NV ("TKH") maakt bekend dat ze overeenstemming heeft bereikt over de overname van 100% van de aandelen in SVS-Vistek GmbH (“SVS-Vistek”), een vision-technologiebedrijf dat innovatieve high-end technologieën voor imaging systems levert en gevestigd is in Seefeld (Duitsland).

SVS-Vistek is voornamelijk actief op de industriële markt en levert machine vision-oplossingen voor inspectie, meting en procesbesturing die voldoen aan de hoge eisen van verschillende eindmarkten, waaronder flat-panel display, semi-conductor, elektronica, automotive en intelligente verkeerssystemen.

Alexander van der Lof, CEO van TKH: “SVS-Vistek biedt een interessant portfolio aan high-end vision-technologieën die perfect passen bij de technologieën van TKH op het gebied van vision & security. De combinatie zal synergieën genereren en groei versnellen, vooral in onze verticale groeimarkt Machine Vision. Onze gezamenlijke technische expertise en knowhow zal de strategie van TKH ondersteunen met focus op technologieleiderschap."

Walter Denk, CEO van SVS-Vistek: “De overname door TKH is voor SVS-Vistek een uitstekende mogelijkheid om onze expansiestrategie voort te zetten, gebaseerd op hoogwaardige productinnovatie voor aantrekkelijke niches en uitbreiding van het marktaandeel. We zien een goede samenhang met TKH om groei te kunnen versnellen met aanvullende technologieën en in combinatie met de internationale geografische footprint van TKH.”

Met 60 medewerkers realiseert SVS-Vistek een jaaromzet van circa € 20 miljoen. De activiteiten van SVS-Vistek zullen binnen TKH deel uitmaken van het subsegment vision & security systems binnen het business-segment Building Solutions.

De overname van SVS-Vistek zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 worden afgerond en zal per overnamedatum positief bijdragen aan de winst per aandeel van TKH.

Haaksbergen, 31 juli 2019Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL