TKH neemt Commend AG over. EN TKH acquireert technologie-onderneming voor parkeeroplossingen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/04/2019 06:55
TKH Group NV ("TKH") maakt bekend dat overeenstemming is bereikt over de overname van 100% van de aandelen in Commend AG, met kantoren in de districten Zürich en Genève (Zwitserland). Commend AG is de value added reseller in Zwitserland van de in 2015 door TKH overgenomen Commend Group met hoofdkantoor in Oostenrijk.

Met deze overname breidt TKH haar geografische positie in Zwitserland uit en verwerft hiermee een sterke positie voor mission critical communicatiesystemen in de Zwitserse markt.

Met 24 medewerkers realiseert Commend AG een jaaromzet van € 7,7 miljoen. De activiteiten van Commend AG zullen binnen TKH deel uitmaken van het subsegment vision & security systems binnen het business-segment Building Solutions.

De overname zal uit beschikbare middelen worden gefinancierd. Verwacht wordt dat de overname van Commend AG vanaf het tweede kwartaal 2019 positief zal bijdragen aan de winst per aandeel van TKH.

EN

TKH acquireert technologie-onderneming voor parkeeroplossingen.
TKH maakt bekend dat ze overeenstemming heeft bereikt over de verwerving van 100% van de aandelen in ParkEyes, een technologieonderneming op het gebied van intelligente image-based oplossingen voor parkeerfaciliteiten en gevestigd in Malaga (Spanje). De innovatieve technologie van ParkEyes maakt gebruik van eigen videoanalyses, gebaseerd op Artificial Intelligence, aan de hand waarvan geautomatiseerde end-to-end oplossingen worden aangeboden voor de parkeerindustrie. De technologie speelt tevens in om de kleinere parkeergarages te bedienen.

Met deze overname verwerft TKH specifieke parkeergerelateerde videoanalyse-technologie hetgeen complementair is aan haar bestaande technologieën voor parkeeroplossingen. Via het TKH-netwerk en de sterke geografische positionering van TKH in Noord-Amerika, Europa en Australië, zal ParkEyes de groei en uitbreiding van haar marktpositie kunnen versnellen door complete parkeeroplossing aan te kunnen bieden.

Alexander van der Lof, CEO van TKH: "De oplossingen van ParkEyes zullen onze positie in de verticale groeimarkt Parking verder versterken. De technologie van ParkEyes stelt TKH in staat om zowel de grotere als kleinere parkeergarages te bedienen en is complementair aan de technologie van TKH. De combinatie zal de groei versnellen vanwege het aanbieden van gezamenlijke oplossingen waarbij TKH toegang krijgt tot de kleinere parkeergarages."

Rafael Zorilla Robles, CEO van ParkEyes: "De combinatie van de technologieën van beide ondernemingen zorgt voor grote synergieën voor onze klanten en onze teams. Onze sterke relatie met premium parkeeroperators, investeerders en winkelcentra, evenals onze aanwezigheid in Zuid-Amerika en het Midden-Oosten, zal bijdragen aan de internationalisering van de TKH-parkeeroplossingen."

ParkEyes realiseert met 41 medewerkers (FTE) een winstgevende omzet van € 5,9 miljoen op jaarbasis. De activiteiten zullen binnen TKH deel uitmaken van het subsegment vision & security systems binnen het business-segment Building Solutions.

De overname zal uit de beschikbare middelen worden gefinancierd. Verwacht wordt dat de overname van ParkEyes in 2019 positief zal bijdragen aan de winst per aandeel van TKH.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL