TKH versterkt haar positie in vision-technologie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/10/2018 08:13
TKH Group NV ("TKH") maakt bekend dat ze overeenstemming heeft bereikt over de overname van Lakesight Technologies ("Lakesight"), een wereldwijde speler voor innovatieve high-end vision-technologie voor imaging systems en eigendom van op duurzaamheid gerichte private equity investeerder Ambienta Sgr S.p.A.

Lakesight, met het hoofdkantoor in Duitsland, bestaat uit drie operationele entiteiten: Chromasens GmbH (Duitsland), Mikrotron GmbH (Duitsland) en Tattile Srl (Italië). De onderneming is voornamelijk actief op de industriële en mobiliteitsmarkt en biedt machine vision-oplossingen voor inspectie, meting en procescontrole. In de industriële markt voldoet Lakesight aan complexe en hoge eisen van verschillende eindmarkten, waaronder halfgeleider-, elektronica-, automotive, printing- en voedings-industrie. Voor de mobiliteitsmarkt worden camera's en oplossingen geleverd op het gebied van intelligente verkeerssystemen die cruciaal zijn voor veiligheidstoepassingen, zoals snelweg- en tunnelbewaking, voor tolheffing en verkeershandhaving, toegangscontrole op parkeerterreinen en in het openbaar vervoer. De oplossingen van Lakesight zijn cruciaal bij het waarborgen van kwaliteitsnormen, het verbeteren van de energie- en materiaalefficiëntie, het verminderen van transportgerelateerde emissies en vervuiling, waarmee ze duurzame milieuvoordelen opleveren.

Alexander van der Lof, CEO van technologiebedrijf TKH: "Lakesight heeft een breed portfolio van hoogwaardige vision-technologieën die goed passen bij de technologieën op het gebied van vision en security van TKH. De combinatie zal synergie genereren en groei versnellen, vooral in onze gedefinieerde verticale groeimarkten Machine Vision en Tunnel & Infra. Onze gezamenlijke technische expertise en know-how zullen de strategie van TKH op het gebied van technologieleiderschap ondersteunen."

Peter Tix, CEO van Lakesight: "De overname door TKH is een uitstekende stap voor Lakesight om onze ambities voort te zetten om technologisch leider te worden met smart solutions in de machine vision-industrie. Wij zien een goede aansluiting met TKH om onze krachten en ons potentieel te combineren om zodoende versnelling in groei te kunnen realiseren, samen met complementaire technologieën en de toevoeging van de internationale geografische spreiding van TKH."

Lakesight realiseert met 169 medewerkers een jaaromzet van circa € 45 miljoen. De activiteiten van Lakesight zullen het subsegment vision & security van TKH versterken in het business-segment Building Solutions.

TKH verwerft 100% van de aandelen van Lakesight. De overname zal naar verwachting voor het einde van het jaar worden afgerond en zal vanaf 2019 bijdragen aan de winst per aandeel van TKH. De aankoopprijs en de EBITDA-multiple zijn in lijn met de waardering van technologiebedrijven. TKH zal de transactie financieren via een overbruggingskredietfaciliteit evenals uit bestaande middelen.


Haaksbergen, 16 oktober 2018

tijd 09.25
De Midcap 731,44 +1,21 +0,17% TKH EUR 44,46 +82ct vol. 44.000

tijd 16.06
TKH EUR 47,02 +3,38 vol. 277.130



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL