TKH verkoopt activiteiten in beheer en exploitatie parkeervoorzieningen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 31/03/2016 07:20
TKH Group NV ("TKH") maakt vandaag bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met betrekking tot de verkoop van haar 51%-belang in Parking & Protection B.V. (“P&P”) aan Interparking Nederland B.V. in Rotterdam. P&P richt zich op het beheer en de exploitatie van parkeervoorzieningen voor met name ziekenhuizen en stedelijke omgevingen. De activiteiten vallen momenteel onder het segment Building Solutions en worden gezien als non-core, daar waar de focus van TKH ligt op het ontwikkelen van geavanceerde eigen technologieën en het aanbieden van totaaloplossingen.

Interparking focust zich volledig op de exploitatie van parkeervoorzieningen, waarmee de groeimogelijkheden voor P&P goed geborgd zijn. TKH zal zich met haar activiteiten verder concentreren op het leveren van technologie-oplossingen voor parkeren. De Interparking Group, onder andere onderdeel van AG Insurance, AG Real Estate en Canadian Pension Plan Investment Board, exploiteert in 9 Europese landen meer dan 750 parkeervoorzieningen en ruim 350.000 parkeerplaatsen.

De transactie zal, naast een eenmalige bate, een beperkte invloed hebben op de winst per aandeel van TKH. Over 2015 behaalde P&P met 31 medewerkers (FTE) een omzet van € 5,7 miljoen.

tijd 09.02
De Midcap 673,76 -1,52 -0,23% TKH EUR 37,095 -51,5 ct vol. 2.500




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL