TKH publiceert biedingsbericht voor Augusta Technologie AG

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/05/2012 08:41
TKH Technologie Deutschland AG, een indirecte 100% dochtermaatschappij van TKH Group N.V. (NYSE Euronext Amsterdam, AMS: TWEKA - ”TKH“) publiceert vandaag het biedingsbericht dat is goedgekeurd door de Duitse federale financiële toezichthouder (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, BaFin), aangaande het openbaar bod aan alle aandeelhouders van Augusta Technologie AG (ISIN DE000A0D6612/WKN A0D 661 - “Augusta“). Het overnamebod betreft een bod in contanten van EUR 23 per aandeel aan toonder en geldt voor alle aandeelhouders van Augusta. De biedingsperiode start vandaag met het publiceren van het biedingsbericht en eindigt doorgaans op 8 juni 2012, middernacht CEST.

De biedprijs vertegenwoordigt een premie van ca. 28% ten opzichte van de XETRA-slotkoers van EUR 17,93 per aandeel Augusta op 3 april 2012, de dag van aankondiging van het overnamebod en van ca. 40% vergeleken met het gewogen 3-maands gemiddelde van de slotkoers tot en met 2 april 2012.

Voorwaarden van het bod zijn dat minstens 75% van alle aandelen uitgegeven door Augusta is aangemeld bij het verstrijken van de biedingsperiode exclusief de door Augusta zelf gehouden aandelen in haar eigen kapitaal, goedkeuring van de mededingingsautoriteit is verkregen en is voldaan aan een aantal andere voorwaarden die zijn opgenomen in het biedingsbericht.

TKH heeft onherroepelijke toezeggingen gekregen van enkele key-aandeelhouders van Augusta om hun aandelen exclusief onder het TKH-bod aan te bieden. TKH is nu verzekerd van meer dan 40% van de uitstaande aandelen Augusta (exclusief de door Augusta zelf gehouden aandelen in haar eigen kapitaal).

Alexander van der Lof, CEO van TKH: “Met deze transactie zijn TKH en Augusta in staat om een toonaangevende vision-technologiegroep te creëren die zich sterk richt op verticale markten zoals intelligente verkeersoplossingen, medische applicaties en industriële inspectie. De aantrekkelijke biedprijs maakt het mogelijk dat aandeelhouders hun beperkt liquide aandelen met een substantiële premie kunnen verkopen. We hebben er vertrouwen in dat, naast de reeds onherroepelijk toegezegde aandelen, Augusta aandeelhouders het bod zoals beschreven in het vandaag gepubliceerde biedingsbericht zullen accepteren.”

De combinatie met de TKH-groep maakt het voor Augusta mogelijk om versneld haar vision-strategie door te kunnen voeren. De uitstekende geografische aanvulling van TKH en Augusta biedt betere toegang tot de belangrijke Amerikaanse en Aziatische markten, in aanvulling op de Europese aanwezigheid. TKH en Augusta zullen verder de netwerkmogelijkheden van de niet-vision gerelateerde activiteiten van Augusta binnen TKH onderzoeken.

Zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Commissarissen van Augusta zijn dan ook van mening dat het overnamebod vanuit strategisch perspectief voordelig is en dat de geboden prijs zeer aantrekkelijk is voor Augusta's aandeelhouders. Tegen deze achtergrond hebben TKH en Augusta een transactieovereenkomst getekend waarin de belangrijkste elementen van de transactie zijn opgenomen.

Het biedingsbericht waarin de details van het openbaar bod zijn opgenomen, is online gepubliceerd op www.tkhgroup.com in het Duits en als een niet-bindende Engelse vertaling. Daarnaast zijn kosteloos geprinte kopieen van het biedingsbericht en de Engelse vertaling beschikbaar voor aandeelhouders van Augusta bij Commerzbank AG, ZCM-ECM Execution, Mainzer Landstraße 153, 60327 Frankfurt am Main, fax +49 69 13644598.


tijd 10.20 TKH EUR 18,61 +20ct



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL