Toray neemt TenCate Advanced Composites over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/03/2018 17:51
Koninklijke Ten Cate B.V. kondigt vandaag aan dat het een overeenkomst heeft bereikt met de gespecialiseerde chemicaliën en materialen onderneming Toray Industries Inc. voor de overname van TenCate Advanced Composites.

Toray streeft ernaar de groei van TCAC in de komende jaren verder te versnellen, waarbij de strategie en de investeringsplannen van het TCAC management geheel worden ondersteund.

TCAC en Toray versterken elkaar met een complementair productaanbod in hoogwaardige composietmaterialen voor de lucht- en ruimtevaart, communicatie, en hoogwaardige industriële markten. Er is een sterke strategische reden voor de transactie, met duidelijke voordelen voor beide bedrijven. Voor Toray is de acquisitie een belangrijke stap in haar strategie om de groei te versnellen en haar hoogwaardige thermoplastische en thermoset composiet aanbod uit te breiden, terwijl Toray profiteert van aanzienlijke synergievoordelen. TCAC verzekert zich dankzij de combinatie met Toray van de toegang tot zeer gespecificeerde koolstofvezels, een cruciaal onderdeel om de behoeften van klanten te ondersteunen. De combinatie van TCAC en Toray versnelt de ontwikkeling van nieuwe producten en innovatiemogelijkheden en versterkt de relaties met klanten.

Frank Meurs, Chief Operations Officer van TCAC: "We zijn erg blij met de aankondiging vandaag en beschouwen Toray als een sterke partner voor ons met een culturele fit, een complementair product- en marktsegmentaanbod, focus op innovatie en een complementair geografisch bereik. We hebben een lange geschiedenis van succesvolle samenwerking met Toray en zijn ervan overtuigd dat we elkaar kunnen versterken. We kijken er dan ook naar uit om TCAC samen met Toray verder te laten groeien. "

Jan Albers, CEO van TenCate: "We zijn verheugd dat we met Toray zo'n sterke strategische partner voor TCAC hebben gevonden. De lucht- en ruimtevaartindustrie gaat een nieuwe groeifase in, die grote investeringen vereist voor blijvende duurzame groei in deze dynamische markt. Met Toray hebben we de juiste partner gevonden om de leidende rol van TCAC in geavanceerde composietmaterialen uit te breiden. "

Beide bedrijven zijn overeengekomen een gezamenlijk integratieplan te ontwikkelen om de voorgenomen groeiplannen te ondersteunen. Toray verwacht het management van TCAC te behouden na de voltooiing van de transactie en respecteert de bestaande rechten en arbeidsvoorwaarden van de werknemers van de TCAC groep.

Toray zal TCAC overnemen voor een totale ondernemingswaarde van € 930 miljoen. Afronding van de beoogde transactie zal naar verwachting plaatsvinden in de tweede helft van 2018. De transactie is onderworpen aan gebruikelijke goedkeuringen door toezichthoudende instanties. Verder is de overeenkomst onderworpen aan consultatie van de centrale ondernemingsraad van TenCate.

J.P. Morgan Securities plc trad op als financieel adviseur en Clifford Chance LLP trad op als juridisch adviseur voor TenCate. Nomura Securities Co. Ltd. trad op als financieel adviseur van Toray.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL