Koninklijke Ten Cate NV : TenCate acquireert Amber Composites Ltd in Engeland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/01/2013 08:14
TenCate heeft een akkoord bereikt over de acquisitie van Amber Composites Ltd, een Brits producent van thermohardend composiet voor de industrie en automotivemarkt. Met betrekking tot deze transactie worden geen financiële details verstrekt.


Het grootste deel van de wereldwijde composietmarkt bestaat uit thermohardende materialen. De activiteiten van TenCate op deze markt zijn voornamelijk gericht op luchtvaart-, ruimtevaart- en radometoepassingen en binnen TenCate Advanced Composites geconcentreerd in de Verenigde Staten van Amerika. Door de acquisitie van Amber Composites kan een versnelling worden gegeven aan de activiteiten in de Europese markt op het gebied van thermohardend composietmateriaal.

Strategisch complementair
De oorsprong van de composietenactiviteiten van TenCate ligt in Nederland, waar TenCate ruim twintig jaar geleden is gestart met de ontwikkeling van thermoplastisch composiet voor de luchtvaartindustrie onder de merknaam TenCate Cetex®. Met deze activiteit is TenCate marktleider. De belangrijke voordelen van thermoplastisch composiet zijn de lagere proceskosten en de snellere verwerkingstijd bij de productie van componenten.

Als gevolg van de overname van Amber Composites vergroot TenCate haar aanwezigheid op de markt voor industriële en automotivecomposieten, tooling-materialen en op de aerospacemarkt in Europa met zowel thermohardend als thermoplastisch composiet. De thermohardende composieten worden gebruikt als alternatief voor die toepassingen waarin de thermoplastisch composieten niet kunnen voorzien. Daardoor wordt een one stop shop bereikt voor klanten van TenCate Advanced Composites.

Synergie met TenCate Advanced Composites
TenCate Advanced Composites zal in zowel de Verenigde Staten van Amerika als Europa profijt hebben van de acquisitie van Amber Composites, wat zal resulteren in een nog sterkere en evenwichtiger productportfolio. Hierbij zullen in zowel de VS als Europa nieuwe markten worden betreden.

TenCate heeft onlangs de alliantie met BASF aangekondigd voor thermoplastisch composiet voor de automotivemarkt, alsmede met 3M voor de Amerikaanse toolingmarkt gericht op uitbreiding van het marktpotentieel voor thermohardend composiet. Toolingcomposieten is een van de sterktes van Amber Composites. De recente overname van PMC Baycomp in Amerika en onderhavige overname van Amber Composites ondersteunen de uitbreiding naar nieuwe markten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL