TRADING UPDATE DERDE KWARTAAL SLIGRO FOOD GROUP 2019

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/10/2019 09:40
TRADING UPDATE DERDE KWARTAAL SLIGRO FOOD GROUP 2019.
De omzet van Sligro Food Group N.V. over de eerste drie kwartalen (39 weken) van 2019 bedraagt €1.740 miljoen, een toename van 1,1% (Q3: 2,3%) ten opzichte van een omzet van €1.722 miljoen in 2018. Exclusief het effect van overnames en de impact van IFRS 15 nam de omzet af met 0,4% (Q3: -2,5%)

In Nederland stroomde in het derde kwartaal € 30 miljoen omzet uit de overname van De Kweker in.
De omzet nam autonoom in het derde kwartaal af met 3,2%. In juli en augustus nam de omzet sterk af, in september was weer sprake van autonome groei.
In België nam de omzet in het derde kwartaal autonoom toe met 4,7%.

We zien met name bij de klanten die zijn overgekomen vanuit de samenwerking met Heineken een sterke omzetdaling. Daarvoor zijn twee belangrijke oorzaken aan te wijzen. Ten eerste de breuk met de voormalig wijnleverancier van Heineken, eerder dit jaar. Ten tweede kunnen wij, lopende de integratie, onze belofte aan onze gezamenlijke klanten: één bestelling, één levering, één factuur nog niet inlossen.

Ten aanzien van de wijnomzet zijn we gestaag pakketten aan het terugwinnen. Met de eerste fysieke pandintegratie, begin oktober in de regio Rotterdam, is een belangrijke en grote eerste stap gezet om onze belofte aan de klanten van Sligro en Heineken waar te maken. Vanaf 2020 zal dat geleidelijk tot omzetherstel en kostenbesparing leiden.

Vooruitzichten

De transitie die Sligro Food Group vorig jaar heeft ingezet, domineert geheel 2019 en naar verwachting ook nog een deel van volgend jaar. Er is gelijktijdig een aantal omvangrijke strategische projecten in uitvoering, waarvan we in deze fase vooral de lasten terugzien in onze resultaten. Dat valt samen met een fase waarin de marktgroei in de landen waar wij actief zijn afzwakt en de kosteninflatie hoog is.

Dat die combinatie ons parten speelt, was al zichtbaar bij de halfjaarcijfers en wij voorzien ook voor de tweede jaarhelft een daling van het resultaat.
Zoals gebruikelijk is het vierde kwartaal nog zeer bepalend, maar op basis van de huidige inzichten verwachten wij voor het gehele jaar een EBIT tussen € 40 en € 45 miljoen.

zie verder op

https://www.sligrofoodgroup.nl/upload/fa85b472-de2c-42fc-8f1d-e9649c19e7de_Persbericht%20Q3%202019%20-%20NL.pdf



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL