Sterke operationele voortgang OPG Groep

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/07/2006 08:22
Forse groei Direct & Institutioneel
Kernpunten eerste halfjaar 2006
· De omzet steeg met 3% tot € 1.139 miljoen onder invloed van een 21% toename bij de directe en institutionele activiteiten.

· Het bedrijfsresultaat nam met 27% toe tot € 68,3 miljoen. Alle segmenten hebben aan deze toename bijgedragen.

- De belangrijkste bijdrage werd, met een toename van € 8,7 miljoen, geleverd door Apotheken Nederland. De groothandelsactiviteiten zijn nu structureel winstgevend.

- Een € 3,2 miljoen hoger bedrijfsresultaat werd gerealiseerd bij de directe en institutionele activiteiten.

- Het bedrijfsresultaat van Apotheken Internationaal verbeterde met 18%.

· Het nettoresultaat nam met 40% toe tot € 56,9 miljoen. Van deze toename werd € 7,2 miljoen veroorzaakt door hogere baten voortvloeiend uit juridische herstructurering binnen de groep; de rest overwegend uit het hogere bedrijfsresultaat.

· De ontwikkelingen in het eerste halfjaar ondersteunen de eerder afgegeven verwachting van een lichte toename van de omzet ten opzichte van 2005. We verwachten, exclusief eventuele incidentele posten in het tweede halfjaar, een bedrijfsresultaat voor het hele jaar van circa € 125 - € 130 miljoen. Dit betekent een toename van 12% tot 16% ten opzichte van 2005.

Kernpunten tweede kwartaal 2006

· Het bedrijfsresultaat steeg met 3% tot € 33,5 miljoen.
- Geschoond voor incidentele posten was er sprake van een stijging van 12%.
- In het eerste kwartaal nam het bedrijfsresultaat nog fors toe onder invloed van verbetering van de resultaten van de groothandel in Nederland. Vanaf het tweede kwartaal van 2005 zijn de groothandelsactiviteiten weer winstgevend.

De daling van het nettoresultaat met 22% werd vooral veroorzaakt door hogere eenmalige opbrengsten uit juridische herstructurering in de vergelijkbare periode vorig jaar. Geschoond voor incidentele posten en opbrengsten uit juridische herstructurering was er sprake van een toename van 4%.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL