Neways boekt significant meer omzet en beter resultaat

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/08/2018 08:32
Son, 30 augustus 2018 – Neways Electronics International N.V. (Euronext: NEWAY) (“Neways” ofwel de “Onderneming”) maakt vandaag haar resultaten bekend over het eerste halfjaar (H1) eindigend op 30 juni 2018.

Hoofdpunten
Netto-omzet naar € 247,0 miljoen, een toename van 15,6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, voornamelijk door een sterkere bijdrage uit de sectoren semiconductor en automotive.
Order intake stijgt 8,2% ten opzichte van de eerste helft van 2017, met name door nieuwe orders bij semiconductor, medical, automotive en industrial. Orderportefeuille naar € 300,8 miljoen per ultimo juni 2018 ten opzichte van € 218,0 miljoen ultimo juni 2017.
Brutomarge van € 96,6 miljoen, een stijging van 13,9% ten opzichte van de eerste helft van 2017 met name gedreven door het hogere activiteitenniveau.
Nettoresultaat stijgt 38,8% naar € 6,8 miljoen.
image




BERICHT VAN DE CEO


Huub van der Vrande, CEO: “Na de sterke start van 2018 liet ook het tweede kwartaal een flinke omzetgroei en een verdere stijging van het orderboek zien. De groei had hoger uit kunnen vallen maar werd geremd door de steeds duidelijkere schaarste op de markt voor componenten en de arbeidsmarkt. Wel hebben we deze marktuitdagingen beter het hoofd kunnen bieden dan voorheen door een focus op strakkere operationele processen, kennis van klanten en de sectoren waarin zij actief zijn en te investeren in hoogwaardige technologische expertise. We zullen hierop blijven focussen. Een voorbeeld van hoe we beter met uitdagingen omgaan is hoe we samen met onze klanten en leveranciers kijken naar innovatieve en alternatieve componenten die beter beschikbaar zijn. Dit is des te meer noodzakelijk daar de schaarste naar verwachting pas volgend jaar zal afnemen.

We zullen blijven investeren in de verbetering van onze logistieke en operationele processen en de samenwerking met elkaar en met klanten en leveranciers verbeteren om verder op te kunnen schuiven naar de positie van een strategische partner.

We zijn optimistisch over de mogelijkheden die de ontwikkeling van het orderboek biedt, zonder de uitdagingen op de arbeids- en componentenmarkt uit het oog te verliezen, zien we de tweede helft van het jaar positief tegemoet.”

zie & lees verder op
http://files.smart.pr/2c/3ad030ac1611e882b7f5b509c404a8/20180830---Neways-H1-2018---Neways-boekt-significant-meer-omzet-en-beter-resultaat.pdf



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL