Antea Groep, beheer centraal in de vervangingsopgave.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/12/2017 16:23
Help! In de periode 2020-2025 staat er een enorme vervangingsopgave van de openbare ruimte te wachten. Veel infrastructuur en kunstwerken zijn rond de jaren 60 van de vorige eeuw aangelegd en naderen het einde van hun (technische) levensduur. Voor assetmanagers en domein beheerders van kapitaalgoederen speelt nu de vraag: Wat moet er vervangen worden en hoe?

Antea Group organiseerde een themamiddag ‘Vervangingsopgave’ voor gemeenten, waarin dr. ir. Geert Roovers en ir. Theus van den Broek vertelden over hoe deze opgave aangepakt kan worden.

Met inzichten uit een voor Rijkswaterstaat ontwikkelde werkwijze werd een case aangepakt. Allereerst werd met een basisvervangingsanalyse in de tijd de vervangingsopgave in kaart gebracht. Relevante (toekomstige) ontwikkelingen zijn meegenomen in de uiteenzetting. Bijvoorbeeld de energietransitie, klimaatadaptie en smart mobility. Alle informatie werd inzichtelijk gemaakt in een adaptief schema, waarin alle belangrijke beslismomenten zijn opgenomen. Hieruit kunnen mogelijke strategieën worden afgeleid. Rekken we vervangingen met levensverlengend onderhoud? Halen we de hele wijk tegelijktijdig met de vervanging van de riolering van het gas af?

Tijdens de themamiddag is duidelijk geworden dat bewustwording van onomkeerbare beslismomenten helpt in de strategische besluitvorming. Daarnaast werd duidelijk dat er verder gekeken moet worden dan de eigen (afdelings)grenzen om integraal af te kunnen stemmen. Kansen en ontwikkelingen voor een betere inrichting moet hierbij mee worden gewogen. De aanpak geeft de assetmanager en/of beheerder een centralere positie in de vervangingsopgave.

Met de systematiek draagt Antea Group bij aan de vervangingsopgave en biedt het handvatten aan voor strategisch asset management in gemeenten. Zo wordt de enorme vervangingsopgave ineens een hele leuke uitdaging!

EN
(Weg)ontwerp en geluidbelasting van OTB N35 Nijverdal – Wierden op digitale kaart in te zien.

Vanaf 1 december tot en met 11 januari 2018 ligt het ontwerptracébesluit (OTB) N35 Nijverdal-Wierden ter inzage. Antea Group heeft dit OTB inclusief alle onderzoeken in samenwerking met Tauw opgesteld. Voor dit project heeft Antea Group een aan-de-kaart-gekoppeld digitaal platform ontwikkeld, een gebiedsinformatiemodel (GIM). Er is een speciale openbare versie van het GIM gemaakt, dat voor iedereen is in te zien.

In het GIM, dat is in te zien op www.N35NW.nl, is vanaf 1 december het wegontwerp, de vergunde geluidsbelasting en de toekomstige geluidbelasting op huisnummerniveau in te zien. Zo kan iedereen zien hoe de weg exact komt te liggen en wat de geluidsbelasting is en wordt voor elke woning die in de buurt van de N35 ligt. De gegevens waarop het geluidsonderzoek is gebaseerd zijn ook opgenomen in de openbare viewer. Dit maakt het publiceren van deze gegevens in de rapportages overbodig en het raadplegen gebruiksvriendelijker. Hiermee wordt ons doel bereikt om informatie laagdrempelig, en voor iedereen begrijpelijk, beschikbaar te maken.

Om de doorstroming en de verkeersveiligheid tussen Nijverdal en Wierden te verbeteren, wordt dit deel van de N35 opgewaardeerd naar een autoweg. De weg krijgt twee rijbanen met elk twee rijstroken, ongelijkvloerse kruisingen en aansluitingen en wordt opgewaardeerd naar 100 km/h. Veel partijen en omwonenden zijn vanaf de start van dit project betrokken bij de plannen en hebben een bijdrage geleverd.

Het ministerie legt het door Antea Group opgestelde OTB en MER ter visie van 1 december 2017 tot en met 11 januari 2018. Iedereen kan dan reageren op de plannen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL