Strukton, vierdaagse buitendienststelling werkplaats tramremise Nieuwegein van start. + ander nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/07/2017 17:06
Op 20 juli j.l. was de start van de vierdaagse buitendienststelling van de werkplaats op de tramremise in Nieuwegein. Gedurende deze periode is de werkplaats niet bereikbaar voor onderhoud en reparatie van trams. Op maandag 24 juli om 08:00 uur is de werkplaats weer bereikbaar met een trekkracht en vanaf maandag 31 juli weer volledig.

Tijdens de buitendienststelling wordt de railinfrastructuur vervangen door nieuwe sporen en wissels. Daarnaast wordt er nieuwe railinfra aangelegd, die in de toekomst wordt aangesloten op de nieuw te bouwen remise.
Reizigers ondervinden geen last
Bij de werkzaamheden voor aanpassing Railinfrastructuur en Terreininrichting aan de remise in Nieuwegein vinden alle werkzaamheden plaats zonder consequenties voor het operationele proces voor reizigers. Terwijl het werk op de remise plaatsvindt rijden alle trams de reguliere ritten, ook tijdens de buitendienststelling van de werkplaats.
Na de buitendienststelling
In de vijf dagen na de buitendienststelling is de werkplaats alleen bereikbaar met een trekkracht, aangezien de bovenleiding dan nog ontbreekt. Vanaf maandag 31 juli is ook de bovenleiding boven het spoor weer operationeel en kunnen trams de werkplaats weer op eigen voeding bereiken.

Comfortabele en energiezuinige werkomgeving van Ahrend en Strukton Worksphere

Strukton Worksphere en Ahrend tekenden de overeenkomst om twee onafhankelijke innovaties, te weten Strukton PULSE en de Ahrend Comfortwerkplek, aan elkaar te koppelen. Zo ontwikkelen we samen in co-creatie duurzame en productieve huisvestingsoplossingen. Energiebesparing, een eenvoudiger installatieconcept voor de gebouweigenaar én comfort voor de individuele gebruiker zijn de uitgangspunten van deze proof-of-concept.

Data liggen ten grondslag aan state-of-the-art leef- en werkomgevingen. Strukton PULSE brengt de data van de mens, techniek en omgeving bij elkaar. Dit voorkomt storingen, verlengt levensduur en reduceert het energieverbruik en de onderhoudskosten. Het resultaat is een prettige en comfortabele werkomgeving. De Ahrend Comfortwerkplek is een gepersonaliseerde hightech werkplek waarbij onder andere biodynamische verlichting, warmte, koeling en werkplekhoogte op basis van een digitaal ergonomisch paspoort makkelijk kunnen worden ingesteld.
Co-creatie voor optimale werkomgeving
In deze proof-of-concept koppelen we deze twee onafhankelijke innovaties, te weten Strukton PULSE en de Ahrend Comfortwerkplek, aan elkaar.


“Innoveren doe je niet alleen. Je moet over je eigen grenzen heen durven kijken en samen met partners nieuwe innovatieve ideeën verder brengen. Dit resulteert in een meer duurzame en gezonde werk- en leefomgeving. Wij geloven daarin als Strukton Worksphere.”
Evert Lemmen, CEO Strukton Worksphere
In deze proof-of-concept koppelen we deze twee onafhankelijke innovaties, te weten Strukton PULSE en de Ahrend Comfortwerkplek, aan elkaar. Het te verwachten resultaat? Een hogere comfortbeleving van zowel de werkplek als de werkomgeving en daarnaast een lager energieverbruik. Immers door het klimaat in gebouwen op werkplekniveau instelbaar te maken en in plaats van luchtverwarming persoonsgericht te verwarmen, kunnen gebouweigenaren energie en kosten besparen. Enerzijds kan het energieverbruik tot 25% gereduceerd worden omdat alleen de werkplekken die in gebruik zijn worden verwarmd of gekoeld. Anderzijds waarderen medewerkers de mogelijkheid om de werkplek volledig in te stellen op basis van persoonlijke voorkeuren, wat een gunstig effect heeft op de productiviteit en het terugdringen van ziekteverzuim. Op langere termijn zijn de voordelen een eenvoudiger installatieconcept bij revitalisering en besparing op (vervangings-) onderhoud. Deze proof-of-concept loopt tot eind 2017.


“Innovatie is geen doel op zich. Uiteindelijk gaat het om toegevoegde waarde genereren voor onze klanten. Deze strategische samenwerking stelt ons in staat om de slimme Comfortwerkplek te integreren in het ecosysteem van het gebouw. Onze klant kan op deze manier een energiereductie realiseren en het welzijn van zijn gebruikers in de werkomgeving vergroten.”
Eugène Sterken, CEO Koninklijke Ahrend


Over Strukton Worksphere
Strukton Worksphere, onderdeel van Strukton, creëert door in te zetten op kennis, techniek en innovatie een gezonde, veilige, comfortabele en duurzame omgeving waarin mensen kunnen verblijven, werken en reizen. Strukton Worksphere: clever technology for modern life.

Over Strukton PULSE
Strukton PULSE maakt een gezonde, veilige en comfortabele omgeving naar persoonlijke wensen mogelijk. Op duurzame wijze. Op basis van werkelijke data. Over het verschil tussen beheer en beheersing; Strukton PULSE.

Over Ahrend
Ahrend is een internationale toonaangevende projectinrichter op het gebied van de professionele werkomgeving. Al meer dan honderdtwintig jaar ontwerpt en realiseert Ahrend inspirerende, innovatieve en gezonde werkomgevingen. Ahrend richt in volgens eigen principes van het nieuwe werken en investeert in innovaties waarbij de vitaliteit en productiviteit van klanten en eindgebruikers centraal staan. Dankzij Ahrends innovaties en brede dienstenportfolio stelt Ahrend organisaties in staat het maximale uit hun werkomgeving te halen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL