Van Lanschot Kempen trading update: derde kwartaal 2017

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/11/2017 07:32
- Positief resultaat derde kwartaal
- Client assets nemen toe tot € 75,8 miljard (H1 2017: € 72,0 miljard)
- Stijging AuM naar € 64,1 miljard (H1 2017: € 60,1 miljard) door onder meer € 0,9 miljard netto-instroom
- Participatiebedrijf opengesteld voor klanten en deels verzelfstandigd
- Common Equity Tier I-ratioi op 19,3%

's-Hertogenbosch, 3 november 2017
Van Lanschot Kempen publiceert vandaag de trading update over het derde kwartaal van dit jaar.

Constant Korthout, Chief Financial & Risk Officer van Van Lanschot Kempen: 'De uitvoering van Strategy 2020 verloopt voorspoedig en leidt tot positieve resultaten. Dit is terug te zien in de forse toename van de assets under management (AuM). Een andere mijlpaal betreft de voorgestelde kapitaalteruggave van € 1 per aandeel, die op 11 oktober door onze aandeelhouders is goedgekeurd. Conform planning werd in september de migratie van onze hypothekenadministratie naar Stater afgerond. Het positieve resultaat over het derde kwartaal wordt niet beïnvloed door materiële eenmalige posten.

Vandaag kondigen we de verzelfstandiging van Van Lanschot Participaties aan. Het participatiebedrijf wordt hiermee opengesteld voor derden, onder wie onze Private Banking-klanten. Van Lanschot Kempen blijft eigenaar van de bestaande portefeuille en wordt cornerstone investor met een minderheidsbelang in het nieuwe fonds, dat alle participaties zal omvatten die zijn gedaan vanaf 1 januari 2016 en alle toekomstige investeringen. Met deze stap komen we tegemoet aan de veelgehoorde wens van onze klanten om te investeren in private equity en willen we het participatiebedrijf optimaal positioneren voor verdere groei.

In het derde kwartaal zijn de client assets toegenomen tot € 75,8 miljard. Onze AuM stijgen tot € 64,1 miljard door netto-instroom, positieve koerseffecten en door de overname van de wealth managementactiviteiten van UBS in Nederland. De totale netto-instroom bij Private Banking, Evi en Asset Management bedraagt € 0,9 miljard.

Ondanks de gebruikelijke lagere beleggingsactiviteit van klanten in de zomermaanden is het positieve momentum binnen Private Banking nog steeds merkbaar, dat tot uiting komt in een netto-instroom van AuM. Private Banking verwelkomt momenteel de klanten en professionals van de wealth managementactiviteiten van UBS in Nederland.

Bij Evi lanceerden we de nieuwe marketingcampagne 'Iedereen verdient Evi', en werken we verder aan het verbeteren van het aanbod voor klanten van onze online beleggingscoach in Nederland en België.

Het derde kwartaal bij Asset Management stond in het teken van de migratie van nieuwe klanten, waaronder Stichting Pensioenfonds UWV met ingang van 1 oktober. Een nieuwe strategie werd toegevoegd aan het productaanbod: het Kempen (Lux) Euro High Yield Fund. Daarnaast is een kantoor in Parijs geopend voor het groeiende aantal institutionele klanten en onze groeiambities in Frankrijk.

Bij Merchant Banking versterken we onze researchafdeling met de komst van een aantal ervaren aandelenanalisten met focus op onze niches FI & FinTech, Local Alpha en Vastgoed. Het Life Sciences-team was in het afgelopen kwartaal betrokken bij kapitaalmarkttransacties van diverse klanten.

De fully loaded CET I-ratio[i] bedraagt 19,3%. Ook na de kapitaaluitkering van circa € 41 miljoen blijft deze ruim boven onze kapitaaldoelstelling van 15 - 17%.'


FINANCIËLE AGENDA 2018
22 februari Publicatie jaarcijfers 2017

25 april Algemene Vergadering van Aandeelhouders
25 april Publicatie trading update eerste kwartaal 2018
22 augustus Publicatie halfjaarcijfers 2018






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL