Bedrijfsresulstaat ArcelorMittal hoger dan verwacht

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/07/2012 09:10
LUXEMBURG (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal heeft in het tweede kwartaal een bedrijfsresultaat (ebitda) behaald van 2,45 miljard dollar (2 miljard euro), tegen bijna 2 miljard dollar een kwartaal eerder. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.
Over de eerste 6 maanden van dit jaar kwam de ebitda uit op 4,4 miljard dollar. ArcelorMittal had zelf aangegeven te verwachten dat de ebitda in de eerste helft hoger zal uitvallen dan in de tweede helft van vorig jaar, toen de ebitda 4,1 miljard dollar bedroeg.
De omzet van het grootste staalconcern ter wereld kwam uit op 22,5 miljard dollar. In het eerste kwartaal was dat 22,7 miljard dollar. Hier werd door analisten gemiddeld gerekend op 23 miljard dollar.
Lagere staalleveringen
ArcelorMittal had verder voorspeld dat de staalleveringen in het tweede kwartaal vergelijkbaar zullen zijn aan het eerste kwartaal. De leveringen kwamen uit op 21,7 miljoen ton, tegen 22,2 miljoen ton een kwartaal eerder. Analisten voorspelden in doorsnee 22,3 miljoen ton.
Het concern zei dat voor de tweede helft van dit jaar lagere staalleveringen worden verwacht dan in de eerste jaarhelft door normale seizoensinvloeden. De groep-ebitda per ton in de tweede helft wordt geraamd op een vergelijkbaar niveau als het onderliggende niveau in de eerste helft, aldus het concern.
Uitdagend
ArcelorMittal zei verder dat de kapitaalinvesteringen voor 2012 worden geraamd op circa 4,5 miljard dollar.
Topman Lakshmi Mittal liet in een toelichting weten dat de marktomstandigheden in de eerste helft zeer uitdagend zijn geweest, onder meer door de schuldencrisis in Europa. Hij verwacht dat de omstandigheden in de tweede helft ongeveer vergelijkbaar zullen zijn en Europa het meest zorgwekkend is voor het bedrijf.
Staalvraag
Volgens Mittal zal de staalvraag in Europa dit jaar met 3 tot 5 procent dalen, terwijl in alle andere regio's de vraag toeneemt. De wereldwijde staalvraag neemt volgens Mittal dit jaar naar verwachting met 3,5 tot 4 procent toe.
ArcelorMittal maakte woensdag verder bekend dat het belang van 48,1 procent in het ingenieursbedrijf Paul Wurth Group wordt verkocht aan SMS Holding. De transactie wordt naar verwachting aan het einde van het derde kwartaal afgerond. ArcelorMittal zei dat in de komende kwartalen nog meer desinvesteringen worden verwacht, die moeten helpen de schuldenlast van het bedrijf terug te dringen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL