Heijmans, Trading update: resultaat 2019 stijgt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/10/2019 07:21
Kernpunten
Stijging resultaat, bij licht lagere omzet;
Aantal verkochte woningen 1.577 (t/m 25 oktober 2019);
Orderportefeuille in Q3 met € 2,2 miljard op goed niveau;
Verwachting 2019 gehandhaafd: alle bedrijfsonderdelen dragen positief bij aan resultaat.
Ton Hillen Jaarverslag 3.jpg

Ton Hillen, voorzitter raad van bestuur/CEO Heijmans:

“Op driekwart van het jaar laten onze bedrijfsonderdelen een vergelijkbaar beeld zien als in de eerste helft van 2019. Voor dit jaar liggen we goed op koers voor een stijgende winst ten op zichte van vorig jaar, waarbij sprake is van een licht lagere omzet. De omzet en het resultaat voor dit jaar worden nu nog beperkt beïnvloed door de gevolgen van de uitspraak van de Raad van State over het Programma Aanpak Stikstof. Wanneer concrete maatregelen over stikstof en PFAS niet op korte termijn helder worden, zullen we de gevolgen ervan in de komende jaren duidelijk gaan merken. Om verdere vertraging in de bouw- en infrasector te voorkomen, is op korte termijn meer helderheid nodig. Vanzelfsprekend zijn we vóór een gezonde leefomgeving en voor verduurzaming van onze branche. Maar aanscherping van de regels kan niet ineens, dit vergt een transitieperiode.”

Vastgoed
Vastgoed laat een vergelijkbaar beeld zien als in de eerste helft van dit jaar. De omzet blijft achter en marge op niveau. Het aantal verkochte woningen tot en met 25 oktober 2019 komt uit op 1.577 (vergelijkbare periode 2018: 1.631 woningen), waarvan 924 verkocht aan particulieren (2018: 922 woningen).

Heijmans ziet dat investeerders terughoudender zijn en er sprake is van langere doorlooptijden bij een aantal vooral binnenstedelijke projecten. Het tempo waarin vraag en aanbod bij elkaar komt, ligt nog te laag met een prijsopdrijvend effect en druk op betaalbaarheid als gevolg. Voor de langere termijn blijft de behoefte aan nieuwe woningen groot. Heijmans heeft vertrouwen in de woningmarkt en is goed gepositioneerd om een bijdrage te leveren aan het beantwoorden van de vraag naar nieuwe woningen.



Onlangs maakte Heijmans bekend 550 woningen in Europakwartier Oost in Almere te gaan ontwikkelen en realiseren. Ook werd een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling en realisatie van het project Maanwijk in Leusden; bestaande uit 120 duurzame koop- en huurwoningen. Voor het project Vertical in Amsterdam (Sloterdijk) zal Heijmans begin volgend jaar starten met de eerste bouwactiviteiten op locatie.

Nieuwsgierig naar wat Heijmans bouwt op Vertical? ?

Bouw & Techniek


De prestaties van Bouw & Techniek zijn goed. Zoals verwacht is de groei zichtbaar in de portefeuille van utilitaire projecten en bij Services, waar het aandeel van langjarige assetmanagement-contracten stijgt. Woningbouw ligt op schema om dit jaar licht beter dan 2018 af te sluiten. De nieuwbouw van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) nadert zijn voltooiing en zal 15 november aanstaande worden opgeleverd.

Begin vorige maand opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het Nationaal Monument Oranjehotel. Het herinneringscentrum in Scheveningen werd door Heijmans volledig gerenoveerd. Ook werd de moderniseringsopdracht van het politiebureau in Alkmaar afgerond. Bij het project Land van Dico in Uden (totaal 220 koopwoningen) is de bouw van de eerste 73 woningen begonnen.
zie & lees verder op
https://www.heijmans.nl/nl/nieuws/trading-update-resultaat-2019-stijgt/


tijd 16.21
Heijmans EUR 7,38 -38ct vol. 675.086



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL