DPA, Ruim 40% van grote bedrijven en instellingen in Nederland is verwikkeld in een reorganisatie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/06/2008 08:04
"Bestoffinance.nl: finance managers voorspellen kentering in denken over uitbesteden"
Amsterdam, 13 juni 2008- Van alle ondervraagde financiële managers geeft ruim eenderde aan dat hun afdeling of organisatie thans verwikkeld is in een reorganisatie of dat deze aanstaande is. Bij grote ondernemingen, meer dan 100 miljoen euro omzet, is dit 41,2%. Dit blijkt uit het onderzoek "Best of Finance" van DPA.

De belangrijkste reden voor de reorganisatie is gelegen in kostenbesparingen, dit is voor meer dan de helft van de ondervraagden de reden. In een kwart van de gevallen houdt de reorganisatie verband met een fusie of een overname.

Verder is opvallend in dit onderzoek onder financiële managers dat zij uitermate positief gestemd zijn over de economie en de vooruitzichten voor de eigen onderneming. Ruim 41% van de respondenten verwacht het komende jaar economische groei in Nederland en nog eens 51% verwacht dat de economie stabiel zal blijven. De verwachtingen ten aanzien van de ontwikkeling van de eigen organisaties zijn nog rooskleuriger. Ruim 61% verwacht een groei in de resultaatsontwikkeling van het eigen bedrijf.

Uitbesteden van financiële processen lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. Bijna een derde van de deelnemende organisaties heeft gedeeltelijk of alles uitbesteed, waarbij dit in de regel betrekking heeft op het salarisverwerkingsproces. Ruim 85% van de financiële managers zegt dat zij niet nadenken over uitbesteden van delen of de gehele administratie. Hiermee lijkt een duidelijke kentering te ontstaan in het denken over outsourcing binnen de financiële functie.

Rob Koek DPA: "Het is opvallend dat de kentering in het denken over outsourcing binnen de financiële functie, dat op zich kostenbesparend zou moeten werken, haaks staat op de verwachte groei in resultaatsontwikkeling van de deelnemende bedrijven". Koek vervolgt: "Flexibilisering van de arbeidspopulatie wordt met deze ontwikkeling nog belangrijker, gevoed door het volwassen worden van het proces denken in de financiële functie."

Over het onderzoek
Dit onderzoek is uitgevoerd door Q&A Research en Consultancy in opdracht van DPA. Het onderzoek werd dit jaar voor de vierde maal uitgevoerd en er werd door 228 financiële professional deelgenomen die toonaangevende Nederlandse bedrijven en organisaties vertegenwoordigen. Meer informatie treft u aan op www.bestoffinance.nl

Profiel DPA
DPA Flex Group N.V. is een gespecialiseerde detacheerder met een notering aan NYSE Euronext Amsterdam. Het bedrijf levert door middel van gekwalificeerde medewerkers, kennis en capaciteitsoplossingen op het gebied van Finance, IT en Supply Chain.

De werkmaatschappijen, die handelen onder de namen DPA [flex professionals], DPA Supply Chain People, GEOS IT Professionals en Conink Consultants, voorzien voornamelijk in de behoefte aan tijdelijke kennis en expertise op het gebied van finance, IT, supply chain en banking & insurance binnen bedrijven en instellingen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.dpaflex.com




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL