Batenburg, eerste kwartaal 2017 conform verwachting afgesloten.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/04/2017 17:45
· Positieve trend zet door
· Orderportefeuilles op goed niveau
· Bevestiging toename omzet en operationeel resultaat

Na een aarzelend begin van 2017 is het eerste kwartaal alsnog naar tevredenheid afgesloten. Het positieve sentiment in de proces- en maakindustrie en in de utiliteitsbouw zet zich voort. De energiesector vertoont nog een schommelend beeld maar ontwikkelt zich op de lange termijn positief. Alleen de activiteiten in de olie-gerelateerde markten blijven achter. De orderportefeuilles zijn over het algemeen van een goed niveau, met name in de utiliteitsbouw.

Toelichting van Ralph van den Broek, CEO van Batenburg Techniek:
"Wij constateren dat het positieve sentiment uit het vierde kwartaal van 2016 zich over het algemeen doorzet, vooral in de procesindustrie, de maakindustrie en in de utiliteitsbouw. De activiteiten op de energiemarkt vertonen nog een wat volatiel beeld. Over de hele linie kijken wij met vertrouwen naar de toekomst.”

Handel en Assemblage:
Onze activiteiten in de maakindustrie ontwikkelen zich positief en de orderportefeuilles zijn goed gevuld voor de komende maanden. De activiteiten in de markt voor energietechniek hadden in de eerste maanden een trage start, vooral door de vorstperiode, maar de backlog is tevredenstellend. Voor onze activiteiten in de markt voor industriële elektronica blijven volume en prijzen onder druk staan.

Industriële Automatisering:
In de procesindustrie en bij de waterschappen blijft de vraag onverminderd hoog, vooral wat betreft de softwareontwikkeling. De integratie van Bellt ligt op schema en de samenwerking binnen de divisie levert nieuwe opdrachten en klanten op. Tuinbouwautomatisering ontwikkelt zich positief en heeft een solide werkvoorraad. Door de lage olieprijs zijn er minder grote en méér kleinere projecten in marine en offshore. Er is wel grote vraag naar nieuwe technieken rondom simulaties in combinatie met virtual reality en modelleren. De markt van machinebouw en material handling is goed.

Gebouwgebonden Installaties:
De gunstige marktomstandigheden in de utiliteitsbouw zetten zich onverminderd voort in het begin van 2017. De eerste maanden lieten een wat wisselend beeld zien in bezettingsgraden, vooral veroorzaakt door wijzigingen in planningen bij opdrachtgevers. De orderportefeuille voor de gehele divisie is echter wederom gestegen en is van een goed niveau voor de komende maanden. De prijzen lijken zich ook wat te normaliseren. Ook in deze divisie zijn opdrachten binnengehaald die in een samenwerkingsverband binnen de divisie zijn aangeboden.

Verwachting 2017:
De omstandigheden in de meeste markten waarin wij opereren ontwikkelen zich positief met uitzondering van de olie-gerelateerde markten. De orderportefeuilles zijn over het algemeen solide voor de komende maanden.
Batenburg Techniek bevestigt de verwachting dat 2017 verdere groei zal laten zien in omzet en genormaliseerd operationeel resultaat.

Algemene vergadering van aandeelhouders:
Zoals aangekondigd in het persbericht van 13 maart jl. vindt de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders plaats op 10 mei a.s.

Rotterdam, 25 april 2017
Raad van bestuur
Batenburg Techniek N.V.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL