BAM verwerft nieuwe bouwopdracht in Denemarken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/02/2019 10:22
Bunnik, 6 februari 2019 – De gemeente Høje-Taastrup, twintig kilometer ten westen van Kopenhagen, heeft BAM Danmark opdracht verleend voor ontwerp en bouw van een brede school ten behoeve van de nieuwe stadsuitbreidingswijk, de voorstad Nærheden. De bouwsom bedraagt circa € 40 miljoen.

De Nærheden school zal vanaf 2021 onderdak bieden aan circa 1.500 leerlingen. Het project van 15.500 m2 omvat een basisschool, een gemeenschapshuis voor educatie, een kinderopvang, een sporthal en culturele voorzieningen voor de omwonenden.

Het prijswinnende ontwerp van architectenbureau Christensen & Co Arkitekter is gebaseerd op een volledig nieuw concept voor de basisschool van de toekomst als een leerhuis, waar architectuur en faciliteiten de verdieping, ideeën en creativiteit van leerlingen stimuleren. Het architectonisch ontwerp kenmerkt zich door een verscheidenheid aan open, halfopen en gesloten elementen, waarmee een transparante structuur wordt gecreëerd. Trappen en looppaden tussen de diverse kleinere en grote atria vormen een zogenoemde ‘learning loop’, die toegang biedt tot klaslokalen, tentoonstellingsruimten en ateliers.

BAM Danmark is in 2014 opgericht door Koninklijke BAM Groep. Eerdere projecten betroffen een kantoor voor de faculteit micro- en nanotechnologie, een biotechnologisch onderzoekscentrum, beide voor de technische universiteit van Denemarken (DTU), de Europese school in Kopenhagen (eveneens een design-and-construct-project) en kantoren van gemeentewerken in Helsingør. Een multifunctioneel gebouw in Kopenhagen (Carlsberg Byen) en de bouw van een kantoor met opslagruimten en werkplaatsen voor het nutsbedrijf HOFOR zijn in uitvoering.

6 februari 2019 09:30 - BAM Danmark A/SBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL