BAM verwerft opdracht voor universitair laboratorium- en onderzoekscentrum in Bazel

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/09/2018 16:11
18 september 2018 - BAM Swiss AG / BAM Deutschland AG

Bunnik, 18 september 2018 – ETH Zürich (de Zwitserse technische universiteit) heeft BAM opdracht verleend voor de bouw van het nieuwe laboratorium- en onderzoekscentrum BSS (Biosystems Science) op de Schällemätteli-campus in Bazel. De opdrachtsom bedraagt meer dan € 90 miljoen. De bouwwerkzaamheden door een joint venture tussen BAM Swiss en BAM Deutschland zijn onlangs van start gegaan. BAM verwacht het project in het najaar van 2021 op te leveren.

Het project – ontworpen door Nickl & Partner Architekten Schweiz AG – omvat de bouw van laboratoria, kantoren en collegezalen, alsmede enkele clean rooms en horecafaciliteiten. Het belangrijkste architectonische kenmerk van het project wordt gevormd door een indrukwekkend atrium, voorzien van een glazen dak. Het centrum BSS heeft een totale vloeroppervlakte van circa 37.500 m2, verdeeld over negen verdiepingen met extra ruimte voor de technische installaties op het dak.

In 2016 voltooide BAM Swiss succesvol het wooncomplex HWO met 498 flats voor meerdere studenten en eenpersoonsstudio’s op de ETH-campus in Zürich.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL