BAM neemt belang over van Strukton in Tidal Bridge + ander nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/05/2018 10:38
Bunnik, 28 mei 2018 – BAM International bv neemt het meerderheidsbelang van Strukton International over in de joint venture Tidal Bridge BV.

In Tidal Bridge BV, gevestigd te Eindhoven, neemt naast BAM tevens DEC (Dutch Expansion Capital) deel. De joint venture is in 2015 gevormd voor de realisering van drijvende getijdencentrales waarmee elektriciteit door eb- en vloedbewegingen kunnen worden opgewekt.

In mei 2017 is Tidal Bridge BV een haalbaarheidsonderzoek gestart voor de bouw van een $ 225 miljoen kostende drijvende brug bij het Indonesische eiland Flores, het Palmerah Tidal Bridge-project. Onder de brug komen turbines te hangen die getijdenenergie opwekken met een totaal vermogen tot 30 megawatt. Hiermee worden meer dan 100.000 mensen in de regio voorzien van stroom.

De overdracht van het aandelenbelang hangt samen met de strategische overweging van Strukton, dat Indonesi? in de nabije toekomst geen thuisland zal vormen. BAM International is sinds 1970 actief op de Indonesische bouw- en inframarkt en daarmee voor Tidal Bridge de ideale partner om het Palmerah Tidal Bridge-project tot stand te brengen en internationaal uit te rollen.

De overname past in het beleid van BAM International om marktleider te zijn in de internationale kustwaterbouw.

+

Eindhoven, 28 mei 2018 – Eind mei start BAM Wonen in opdracht van PATRIZIA met het verduurzamen van 55 appartementen uit de jaren tachtig aan de Boschdijk in Eindhoven. 96% van de bewoners heeft ingestemd met het plan. Voor bewoners betekent dit dat zij na de verduurzaming meer wooncomfort en een lagere energierekening krijgen. Dit komt onder andere door een besparing van circa 45% op het gasverbruik.

BAM Wonen voert vanaf mei 2018 werkzaamheden uit aan het appartementengebouw in Eindhoven. De energetische maatregelen, die in bewoonde staat worden uitgevoerd, bestaan uit het isoleren van het dak, het plaatsen van HR++ glas en het plaatsen van nieuwe installaties. Hierdoor gaan de woningen van een onzuinig energielabel E naar het zuinige label A. Dit betekent dat het appartementencomplex 18.000 m3 gas per jaar gaat besparen.

Naast de energetische maatregelen voert BAM Wonen ook onderhoud uit, waaronder nieuw schilderwerk. De huidige paarsblauwe accentkleur wordt vervangen door een nieuwe antraciete kleurstelling. Bewoners zijn enthousiast en hebben binnen een week na de informatiebijeenkomst ingestemd met de werkzaamheden.

Dit is het tweede project in een ketensamenwerking tussen PATRIZIA en BAM Wonen. De investering in verduurzaming creëert een meerwaarde voor het bestaande vastgoed van de vermogensbelegger. Na de renovatie zijn de woningen duurzamer en toekomstbestendig. Daarnaast ervaren bewoners na de woningverbetering een prettiger en gezonder leefklimaat en hebben zij minder last van vocht, tocht en schimmel. Na de renovatie zijn de woningen, met een comfortabel binnenklimaat, duurzamer en toekomstbestendig.

Over BAM Wonen
BAM Wonen staat voor topkwaliteit tegen de beste prijs. Met innovatieve, duurzame en onderscheidende producten en diensten zetten we de toon in de wereld van wonen. Dankzij onze kennis, schaal en integrale aanpak maken we aangenamer wonen toegankelijk voor iedereen. Samenwerking is wat ons drijft. Door goed te luisteren naar de wensen en behoeften van onze (toekomstige) bewoners, opdrachtgevers en partners, garanderen we premium kwaliteit. En daar profiteert iedereen van. Vandaag én morgen. Welkom bij BAM Wonen. Welkom thuis!

zie bericht uit 2015
Oosterschelde Tidal Power project gestart

17 juni 2015
Strukton is samen met zijn partners gestart met het realiseren van de getijdencentrale in de Oosterscheldekering. Deze getijdencentrale bestaat uit vijf getijdenturbines voor het opwekken van schone energie. Strukton is sinds 2010 vanaf de planvorming betrokken bij het project. Eigenaar van de getijdencentrale is Tocardo Tidal Turbines, producent van vrijstaande waterkrachtturbines. Strukton heeft met Tocardo Tidal Turbines een samenwerkingsovereenkomst om getijdenenergie verder te ontwikkelen tot een volwassen markt.
Het Oosterschelde Tidal Power project is het grootste project voor getijdenstroom in Nederland en de grootste commerciële getijdeninstallatie in de wereld. Voor het eerst wordt een reeks van vijf turbines naast elkaar geïnstalleerd.

Al bijna zestig jaar beschermen de Deltawerken een groot deel van Nederland tegen overstromingen uit zee. Ze hebben wereldwijd naamsbekendheid. Nu krijgt de Oosterscheldekering ook de functie om energie op te wekken. De kering is de meest geschikte locatie voor het opwekken van getijdenenergie in Nederland, omdat het water hier hard stroomt. Op het vaste ritme van eb en vloed doen zich bij de Oosterscheldekering zeer krachtige waterstromen voor. De turbines van Tocardo benutten deze waterstromen voor het veilig en voorspelbaar opwekken van elektriciteit. De turbines zijn dit najaar operationeel en hebben een totale capaciteit van 1,2 MW, goed voor de stroomvoorziening van 1.000 huishoudens.


“Getijdenenergie is een schone en betrouwbare energiebron die in 10 tot 20% van de wereldenergiebehoefte aan elektriciteit kan voorzien. Het realiseren van dit project is een belangrijke stap in de ontwikkeling van getijdenenergie. Met Strukton Sustainable Energy willen we de getijdenenergiemarkt verder ontwikkelen tot een belangrijk Nederlands exportproduct. Dit project in onze thuismarkt maakt het voor ons en onze partners mogelijk de mondiale markt aan te vliegen.”
Andre Hoogeveen, general manager van Strukton Sustainable Energy
Naast Strukton en Tocardo werken diverse bedrijven aan het project mee. Medeaandeelhouder Huisman ontwierp de ophangconstructie van de turbines. Mammoet doet de installatie, en de Zeeuwse bedrijven Istimewa Elektrotechniek, Van der Straaten en Hillebrand leveren een belangrijke bijdrage voor de elektrotechnische installatie en staalconstructies. Samen met deze partners is het voornemen om het aantal turbines in de toekomst uit te breiden.

Als beheerder van de Oosterscheldekering faciliteert Rijkswaterstaat de locatie van deze innovatieve ontwikkeling om duurzame energie op te wekken. Samen met de markt ontwikkelt Rijkswaterstaat vernieuwende oplossingen en biedt het waar mogelijk ruimte aan marktpartijen om innovaties te testen of toe te passen.
Provincie Zeeland heeft een significante financiële bijdrage geleverd aan het project. Gedeputeerde Ben de Reu vertelt waarom: "De kracht van Zeeland is het water rondom. Wij zijn de enige provincie met land in zee. Daarom past getijdenenergie zo goed bij Zeeland. De kennis die we hier opdoen, kan over de hele wereld in andere deltagebieden gebruikt worden." Het project is verder mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Rijk en de provincie Zeeland in het kader van het Operationeel Programma Zuid-Nederland (OP-Zuid).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL