BAM bouwt twee multi-tenant gebouwen voor Brightlands Chemelot Campus Sittard-Geleen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/11/2017 11:27
Maastricht, 28 november 2017 - Brightlands Chemelot Campus en BAM Bouw en Techniek hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van twee multi-tenant gebouwen op de campus in Sittard-Geleen. De opdracht omvat de engineering en realisatie van de gebouwen met laboratorium- en kantoorfuncties. De bedrijfsgebouwen hebben een totale omvang van circa 18.000 m². BAM is gestart met de engineering. De bouwwerkzaamheden beginnen in januari 2018 en nemen een klein jaar in beslag. De bouwsom bedraagt € 26 miljoen.

De realisatie draagt bij aan de ambitie van Brightlands Chemelot Campus om de snel groeiende, dynamische omgeving van de campus verder te ontwikkelen. De bedrijfsgebouwen vormen een flexibele werkomgeving voor onder meer scale ups en stimuleren ontmoeting en uitwisseling. In beide gebouwen komen kantoren, laboratoria en onderwijs- en vergaderruimten.

Ontwerp en bouwen
Beide bedrijfsgebouwen zijn gebaseerd op één basisontwerp dat gespiegeld wordt uitgevoerd. BAM is verantwoordelijk voor de engineering en de bouw van beide gebouwen. Er is sprake van één BAM-projectteam dat zorgt voor de integrale engineering van bouw en installatietechniek. Hierdoor kan de realisatie in bijzonder korte tijd plaatsvinden.

+
Plaatsen liggers ecoduct N227 Maarn
(Nieuwsbericht provincie Utrecht:) Utrecht, 27 november 2017 - Om het leefgebied van dieren te vergroten en ze veilig te laten oversteken, bouwt de provincie Utrecht een ecoduct over de N227 tussen Maarn en Doorn. Begin december brengt aannemer BAM de liggers voor de overkapping aan. De weg is dan afgesloten voor doorgaand verkeer.

Wegafsluiting 1-3 december
De wegafsluiting vindt plaats vanaf vrijdagavond 1 december, 22:00 uur tot zondagochtend 3 december, 06:00 uur en betreft zowel de hoofdrijbaan als de parallelweg, tussen tankstation Texaco in Maarn en Hotel Landgoed Zonheuvel in Doorn.

Omleidingsroutes
Tijdens de afsluiting wordt het verkeer met borden omgeleid. Verkeer vanaf de A12 wordt omgeleid via de N226. Verkeer vanuit noordelijke richting op de N227 richting Doorn, wordt via de A12 omgeleid naar de N225. Weggebruikers vanaf Doorn richting A12 worden omgeleid via de N226.

Bereikbaarheid
Alle panden blijven bereikbaar voor bewoners. Ook de tankstations (Texaco en Esso) blijven bereikbaar, evenals Hotel Landgoed Zonheuvel.

Bij calamiteiten krijgen hulpdiensten altijd een vrije doorgang. Aan weerszijden van de afsluiting zorgen verkeersregelaars voor een veilige begeleiding van het verkeer en het wijzen van de weg.

Kijkpunten
Wie een kijkje wil nemen bij het inhijsen van de 43 liggers, is van harte welkom. De aannemer richt voor dat doel twee kijkpunten in op het afgesloten weggedeelte. Hier kunnen belangstellenden het werk op een veilige manier volgen. Aan de zijde van Maarn komt een kijkpunt op 100 meter voorbij de Texaco. Aan de zijde van Doorn komt een kijkpunt bij de bushalte nabij de ingang van landgoed Stameren. De kijkplekken zijn te voet of met de fiets bereikbaar. De verkeersregelaars ter plaatse zorgen voor een veilige doorgang en begeleiding.

Natuurnetwerk Nederland
Het ecoduct tussen Maarn en Doorn is gereed voor de zomer van 2018. Het ecoduct gaat deel uitmaken van het netwerk van de al gerealiseerde ecoducten op de Utrechtse Heuvelrug (Mollebos, Treeker Wissel, Leusderheide, Huis ter Heide, Beukbergen en Boele Staal). De ecoducten zorgen voor een veilige oversteek voor dieren en vormen een verbinding tussen natuurgebieden. Zo ontstaat een groter en rijker leefgebied voor zoogdieren als reeën, marterachtigen en reptielen zoals de zandhagedis en de hazelworm. Met het netwerk op de Heuvelrug draagt de provincie Utrecht bij aan het Natuurnetwerk Nederland (NN).

Meer informatie: www.provincie-utrecht.nl/n227-ecoductmaarn

tijd 11.38
BAM EUR 4,485 0nv. omzet 271.000Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL