BAM opnieuw uitgeroepen tot koploper in de Transparantiebenchmark

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/11/2015 09:42
20 november 2015 - Koninklijke BAM Groep nv
Bunnik, 19 november 2015 - BAM heeft in 2015 voor het zesde opeenvolgende jaar een top-20-positie behaald in de Transparantiebenchmark van het ministerie van Economische Zaken (EZ) met een vijfde plek en een score van 193 van de 200 punten (2014: 192). Daarmee is BAM opnieuw uitgeroepen tot koploper. Bovendien is BAM het bouwbedrijf met de hoogste score op de Transparantiebenchmark.

De Transparantiebenchmark is een jaarlijks terugkerend onderzoek dat de kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving van de 500 grootste Nederlandse ondernemingen in kaart brengt. Met de Transparantiebenchmark wil EZ het niveau van de maatschappelijke verslaggeving verhogen.

BAM heeft dit jaar het eerste verslag volgens de richtlijnen van de International Integrated Reporting Council (IIRC) opgesteld. De resultaten van de Transparantiebenchmark zijn voor BAM een bevestiging dat de Groep de materiele thema’s voor waardecreatie goed beschrijft, en voor alle stakeholders relevante informatie op een transparante wijze rapporteert.

PLUS

Persbericht Centraal Orgaan opvang asielzoekers:) 19 november 2015 - Eind oktober zijn de eerste twee buurten en het eerste kantoorgebouw van de nieuwbouw op het COA-terrein in Ter Apel opgeleverd. De eerste bewoners zijn inmiddels in de nieuwe woningen ingetrokken.

De opgeleverde buurten bieden plek aan 500 asielzoekers en vallen onder de herontwikkeling van het totale COA-terrein.

In 2010 zijn plannen ontwikkeld voor de herontwikkeling van het COA-terrein. Na het traject van aanbesteding en voorbereiding zijn april 2015 de bouwwerkzaamheden begonnen. De herontwikkeling wordt uitgevoerd door BAM en is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond.

Er is gekozen om het bestaande COA-terrein aan de zuidzijde over een breedte van 80 meter uit te breiden. Hier zijn nu de eerste twee buurten plus het kantoorgebouw opgeleverd. Aan de basisschool en de sportzaal op deze strook wordt nog gewerkt, de verwachting is dat deze eind van dit jaar opgeleverd zullen worden.

Inmiddels is gestart met de volgende fase van de herontwikkeling, waarin de gebouwen op het oorspronkelijke COA-terrein per deel van het terrein worden gesloopt en vervangen door nieuwbouwbuurten. De totale capaciteit van het herontwikkelde centrum zal uiteindelijk uitkomen op de maximale opvang voor 2.000 asielzoekers.
De verwachting is dat de herontwikkeling eind 2016 zal zijn afgerond. Er staan dan acht bewonersbuurten, een gezondheidscentrum, kantoren, recreatieruimtes, een sporthal en een school.

De woningen zelf zijn sober. Ze zijn geschikt voor acht personen, die de gezamenlijke voorzieningen delen: een woonkamer met een televisie en open keuken, en het toilet en de badkamer. Per woning zijn er drie tweepersoons- en twee eenpersoonskamers.

De gebouwen zijn voorzien van zonnepanelen en er zijn installatietechnische en bouwkundige maatregelen getroffen, waardoor onnodig energieverbruik op efficiënte wijze wordt tegengegaan. Zo is er bijvoorbeeld een tijdschakelaar ingebouwd voor het warmwatergebruik.

We hadden iedereen graag uitgenodigd om de nieuwbouw zelf te komen bekijken, maar door drukte rondom de hoge instroom van de afgelopen maanden is het niet mogelijk geweest de woningen aan het publiek te laten zien voordat de eerste bewoners hun intrek deden. De komende maanden zal een open huis er ook niet van komen, daarom willen we met bijgevoegde foto’s toch een beeld geven van de nieuwe gebouwen.

PLUS

20 november 2015 - BAM Bouw en Vastgoed bv
Volle bak bij opening nieuwe stationshal Arnhem
(Nieuwsbericht ProRail:) Utrecht, 19 november 2015 - Na jaren van bouwen was het dan vanavond eindelijk zover: de nieuwe stationshal van Arnhem is feestelijk geopend. Vanavond rond 18.30 uur werd met een druk op de rode knop de video "De reizigers van Arnhem" gestart, waarmee de nieuwe stationshal officieel van de reiziger werd.

Samenspel
Samen met Sharon Dijksma (staatssecretaris van infrastructuur en milieu), wethouder Gerrie Elfrink (gemeente Arnhem), gedeputeerde Conny Bieze (provincie Gelderland), Roger van Boxtel (NS) opende Pier Eringa (ProRail) de nieuwe stationshal van Arnhem. Pier Eringa roemde de prachtige constructie van de nieuwe terminal en was vol lof over de samenwerking met de betrokken partijen, maar bovenal bedankte hij de reizigers voor al hun geduld in de afgelopen jaren.

Voor opening al in de prijzen gevallen
Van de week betitelde de Volkskrant de nieuwe OV terminal van Arnhem als het meest wulpse station van Nederland, vanwege het unieke ontwerp van architect Ben van Berkel van UNStudio. En gisteren won de nieuwe OV-terminal, nog voor de officiële opening op de jaarlijkse Betondag, de betonprijs in de categorie Utiliteitsbouw.

Over Arnhem
In opdracht van ProRail, de gemeente Arnhem, NS, provincie Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben Ballast Nedam en BAM de nieuwe stationshal gebouwd. Een paar jaar geleden zijn er al extra sporen en perrons aangelegd. Door deze vernieuwing kan de capaciteit groeien op de spoorlijnen van en naar Utrecht, Nijmegen, Zutphen en Duitsland. De bouw van de stationshal vormt de kroon op de vernieuwing van het stationsgebied Arnhem en zorgt voor een logische verbinding tussen de verschillende vormen van openbaar vervoer.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL