Brabant Water en BAM Infratechniek tekenen convenant over gezamenlijke innovatie: sleufloos verwijderen van verouderde waterleidingen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/11/2014 07:36
Bunnik, 31 oktober 2014 - Brabant Water en BAM Infratechniek hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het sleufloos verwijderen van verouderde waterleidingen. Deze innovatieve manier van werken betekent dat het niet noodzakelijk is om een leiding, die dient te worden verwijderd, over de gehele lengte uit te graven. BAM Infratechniek heeft deze techniek eerder toegepast bij het verwijderen van stalen leidingen. Deze techniek, waarbij de leiding vrij in de bodem komt te liggen, wordt nu getest en verder ontwikkeld voor het verwijderen van verouderde waterleidingen. De eerste testen met het sleufloos verwijderen van verouderde leidingen worden nog dit jaar uitgevoerd.

Het vervangen en verwijderen van waterleidingen is onderdeel van het strategisch beheer van Brabant Water. Op basis daarvan vernieuwt Brabant Water jaarlijks een aanzienlijk deel van het bestaande drinkwaternet. Met deze innovatieve manier van vervanging beperken Brabant Water en BAM Infratechniek de overlast voor de omgeving. Grootschalige wegopbrekingen zijn met deze techniek niet meer nodig. Ook blijven aanwezige bovengrondse bebouwing en groenvoorziening intact en worden maatschappelijke kosten beperkt.

Brabant Water en BAM Infratechniek werken voor een periode van ten minste twee jaar aan het verbeteren van het sleufloos verwijderen van drinkwaterleidingen. In die periode werken de partijen via een zogenoemde ‘open source’-benadering. Testresultaten worden onder andere in de vorm van publicaties beschikbaar gesteld aan de Nederlandse drinkwater- en bouwsector.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL