Arcadis begeleidt grootschalige vernieuwing tunnelbeheer en -renovatie in België

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/10/2018 08:28
Arcadis, de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, zal de komende jaren het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) adviseren en ondersteunen in het moderniseren van de aanpak van tunnelbeheer en -renovatie. Met de opdracht is een omzet gemoeid van 6,3 miljoen euro, aldus Arcadis donderdag.

Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid is verantwoordelijk voor het beheer van alle grote voertuigtunnels in Vlaanderen waaronder verschillende tunnels op het trans-Europese wegennet. De komende jaren wil het agentschap sterk inzetten op de renovatie en het slimmer beheren van haar tunnelpatrimonium door het gebruik van de laatste/nieuwste digitale middelen. Voor de ondersteuning bij deze opdracht doet het agentschap beroep op de knowhow van Arcadis.

De opdracht gaat om advies rond instandhouding en omvat onder meer onderzoek, controle, opmaak van veiligheids- en renovatiedossiers en building information modelling (BIM) van de tunnels in het Vlaamse Gewest. De digitalisering van alle tunnelplannen in een intelligent en dynamisch 3D-model (BIM) moet toelaten om renovaties tot in de puntjes voor te bereiden en onderhoud slimmer te organiseren volgens de meest actuele principes van assetmanagement.

,,De investering in digitalisering van assetmanagement is erg belangrijk voor duurzame en robuuste infrastructuur’’, zegt Harrie Kuijper, divisiedirecteur Infrastructuur bij Arcadis in Nederland. ,,BIM werd tot op heden vooral in ontwerp- en uitvoeringsfases gebruikt. Veel infrastructuur is vijftig tot zestig jaar geleden ontworpen en vergt nu grondiger onderhoud of instandhoudingswerken. Daarom investeren veel infrabeheerders in grootschalig onderhoud. Dit is echt een mooie samenwerking tussen de collega’s in Nederland en België. Ik ben er trots op dat wij deze opdracht gegund hebben gekregen.’’

Einde bericht



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL