Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

Arcadis ontwerpt mee aan de Nieuwe Sluis bij Terneuzen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/09/2017 13:35
Arcadis, de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, is betrokken bij het ontwerp van de nieuwe zeesluis bij Terneuzen. Arcadis helpt het consortium Sassevaart met hydraulische berekeningen, betonberekeningen, geotechniek, nautische veiligheid, landschapsarchitectuur en systems engineering. Dat maakte Arcadis vrijdag bekend, zonder financiële details te vermelden.

De opdracht is gegund aan het consortium Sassevaart, gevormd door BAM (de Nederlandse en Belgische zusterondernemingen BAM Infra en BAM Contractors), DEME (DEME Infra Marine Contractors BV en Dredging International NV) en de Belgische bouwonderneming Algemene Aannemingen Van Laere NV. Arcadis werkt in opdracht van consortium Sassevaart. Aan het einde van dit jaar moet het werk beginnen en in 2022 moet het eerste schip door de Nieuwe Sluis varen.

De sluis wordt binnen het bestaande sluizencomplex in Terneuzen gerealiseerd. De sluizen bij Terneuzen vormen een knelpunt voor scheepvaart tussen de Westerschelde en het Kanaal Gent-Terneuzen. De nieuwe sluis zorgt voor betere toegang tot de havens van het Belgische Gent en Terneuzen. Zo stroomt de scheepvaart tussen Nederland, België en Frankrijk vlotter door.

,,Arcadis is op dit moment bij het ontwerp van de belangrijkste zeesluizen in Nederland betrokken’’, aldus algemeen directeur Gert Kroon. ,,Naast de nieuwe sluis in Terneuzen werken we mee aan de realisatie van de zeesluis IJmuiden. Dit is de grootste sluis ter wereld in aanbouw, waarbij we de nieuwste rekentechnieken en ontwerpgereedschappen gebruiken. Onze mensen zien dit als een ultieme uitdaging in hun vakgebied en zetten daarom de werkzaamheden graag voort bij de Nieuwe Sluis Terneuzen.”Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL