Arcadis maakt nationaal baggerplan voor de negen grote zeehavens Colombia

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/05/2016 08:10
Arcadis, de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, maakt een nationaal baggerplan voor de negen grote zeehavens in Colombia. Deze opdracht is verworven vanuit de samenwerking op het gebied van water tussen de Nederlandse en Colombiaanse overheid. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Colombiaanse Departement van Nationale Planning (DNP) financieren samen de opdracht. In dit project werken we samen met een Colombiaanse partner; ingenieursbureau JESyCA. Dat maakte Arcadis dinsdag bekend zonder financiële details te vermelden.

Arcadis werkt mee aan een volledige analyse van de bestaande situatie. Dat gebeurt niet alleen op gebied van de techniek, maar ook de logistiek, organisatorische (institutioneel en governance) en financiële aspecten. Maar ook het omgevingsmanagement behoort daarbij. Verder kijkt Arcadis naar noodzakelijke onderhoudsbaggerwerk op het gebied van verdiepingen en uitbreidingen. Vervolgens moet uit deze analyse en een internationale vergelijking van baggertechnieken, re-handling van gebaggerd materiaal, vergunningen (omgeving) en een visie en strategie worden ontwikkeld. Hieruit wordt dan het nationaal plan baggeren geformuleerd.

,,Om een toekomstvast baggerplan te maken moet veel verschillende informatie worden gecombineerd tot één uniform beeld’’, aldus algemeen directeur Gert Kroon van Arcadis in Nederland. ,,Met de aanwezige kennis van onder meer scheepvaart, (zee)bodemmorfologie en zeestromen is Arcadis bij uitstek de partij om een dergelijk lange termijnbeeld te genereren’’.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL