VERDUIDELIJKING BANKCONVENANT ACCELL GROUP

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/11/2018 17:45
HEERENVEEN, 13 NOVEMBER 2018 – Accell Group constateert dat er naar aanleiding van recente publicaties in het Financieele Dagblad en de Telegraaf mogelijk onduidelijkheid bestaat over een passage in de toelichting op de jaarrekening 2017 omtrent één van de bankconvenanten van Accell Group: de ’term loan leverage ratio’.

De ‘term loan leverage ratio’ wordt elk kwartaal bepaald door de bankleningen (‘term loan’) te delen door de (genormaliseerde) EBITDA. Deze ratio mag sinds de herfinanciering van maart 2017 maximaal 2,5 bedragen. Accell Group heeft steeds aan dit bankconvenant voldaan. Per eind 2017 was de ‘term loan leverage ratio’ 1,7 en ultimo tweede kwartaal 2018 bedroeg deze 1,8.

In een persbericht van 10 maart 2017 hebben wij de markt geïnformeerd over de herfinanciering en de bankconvenanten: “Accell Group heeft overeenstemming bereikt met een syndicaat van 6 (internationale) banken over een vernieuwde groepsfaciliteit ter vervanging / verlenging van de bestaande faciliteit. De nieuwe financiering van in totaal € 375 miljoen (met de optie voor een additionele € 150 miljoen voor toekomstige acquisities) biedt meer flexibiliteit tegen betere condities en heeft een looptijd van maximaal 5 jaar met een mogelijke verlenging van 2 jaar. De financiering bestaat uit een lange lening (term loan) en een werkkapitaalfinanciering (revolving credit facility), waarvan een deel is ingericht als seizoensfaciliteit. De convenanten zijn gebaseerd op resultaten (term loan/EBITDA), werkkapitaal (borrowing reference) en solvabiliteit. (…)”

Op 13 maart 2018 heeft Accell Group de jaarrekening 2017 gepubliceerd op haar website. In een passage in paragraaf 16 ‘Rentedragende leningen’ van hoofdstuk 5.7 ‘Toelichtingen’ van de jaarrekening stond de omschrijving van de hierboven genoemde bankconvenant verkeerd weergegeven. Wij hebben dit op 28 maart 2018 aangepast.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL