Aandeelhouders Accell Group keuren alle agendapunten goed tijdens AVA

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/04/2018 18:51
EDE, 25 APRIL 2018 – In de vandaag gehouden jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (“AVA”) van Accell Group zijn alle agendapunten goedgekeurd. Belangrijke agendapunten waren onder meer de eerder aangescherpte strategie, de goedkeuring van het dividend over boekjaar 2017, de herbenoeming van Ab Pasman tot Voorzitter van de Raad van Commissarissen en de benoeming van Daniëlle Jansen Heijtmajer en Gert van de Weerdhof tot lid van de Raad van Commissarissen.

Strategische progressie sinds 1 januari 2018
In de afgelopen maanden zijn goede stappen gezet met de invulling van de aangescherpte strategie. De centrale organisatie en aansturing is versterkt met de opzet van een matrixstructuur en de aanstelling van een nieuwe Chief Commercial Officer in de persoon van Jeroen Hubert. Naast een nieuwe Chief Financial Officer, wordt momenteel het zoekproces afgerond naar een Managing Director voor de DACH landen, een Chief Digital Officer en een Chief Marketing Officer waarmee de centrale organisatie op sleutelposities volledig zal zijn ingevuld. Binnen supply chain is gestart met de voorbereidingen voor een meer gerichte inzet van de drie grote productievestigingen in Europa (“low cost production” in Turkije, e-bikes in Hongarije en een flexibele fabriek gericht op efficiënte productie van kleinere series in Nederland).

In Noord-Amerika heeft Accell Group in maart haar minderheidsbelang in Beeline Bikes uitgebreid naar 100%. Beeline Bikes (www.beelinebikes.com) is een pionier op het gebied van mobiele service die de fietsvakhandel in Noord-Amerika met haar technologieplatform en franchisemodel een pasklare oplossing biedt voor verkoop, service en dataverzameling.

Na bevestiging door de kortgedingrechter werd in Nederland het contract met IBG in april beëindigd. Deze stap draagt bij aan een eerlijke prijsstelling tussen de verschillende verkoopkanalen en helpt Accell Group om de vertrouwensrelatie met de vakhandel in Nederland te herstellen.

Recentelijk heeft Accell Group via haar deelneming Velosophy (o.a. Babboe) een indirect belang genomen van 40% in Carver Technology. Dit bedrijf ontwikkelt de nieuwe Carver, een driewielig e-voertuig dat zich kenmerkt door een innovatief kantelmechanisme en het gat vult tussen de e-bike en de e-auto. Beide deelnemingen passen binnen de innovatiestrategie van de groep gericht op “urban mobility solutions”





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL