Accell Group past waardering Engelse pensioenregeling aan, positieve impact op eigen vermogen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/10/2015 07:38
Heerenveen, 16 oktober 2015 – Accell Group N.V. (“Accell Group”) deelt mee dat zij de waardering van de Engelse pensioenregeling in haar balans aanpast. Dit is een uitvloeisel van een aanbeveling van de Autoriteit Financiële Markten (“AFM”) ten aanzien van de toepassing van de verslaggevingsstandaarden rondom pensioenen. Het positieve effect op het eigen vermogen bedraagt € 5,2 miljoen per 31 december 2014. De aanpassing heeft een positief effect op de nettowinst in 2014 van € 0,4 miljoen en heeft geen effect op de bedrijfsvoering en de kasstromen van de onderneming. In dit persbericht wordt toegelicht op welke punten de financiële informatie 2014 in de jaarrekening 2015 zal worden aangepast.

Hielke Sybesma, CFO van Accell Group: “De waarderingsregels rondom (toegezegde) pensioenregelingen zijn ingewikkeld en wij zijn al een tijd in gesprek met de AFM over de waardering van onze Engelse pensioenregeling. De AFM is van mening dat het waarderingsoverschot van onze Engelse pensioenregeling volledig geactiveerd dient te worden, omdat Accell Group hier recht op heeft bij de beëindiging van de verplichtingen onder deze regeling. Wij hadden hierbij voorzichtigheid betracht vanwege het langdurige karakter van de regeling en de inherente onzekerheden bij de berekening van het waarderingsoverschot. Wij volgen de aanbeveling en zullen de jaarrekening 2015 op dit punt aanpassen. De aanpassing heeft een positief effect op het eigen vermogen van ruim € 5 miljoen op een totaal eigen vermogen van € 276 miljoen per 31 december 2014.”



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL