Accell Group investeert in E-bike software

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/10/2011 08:05
Heerenveen, 17 oktober 2011 – De Nederlandse E-bike marktleider Accell Group N.V. lanceert nieuwe technologieën op de markt voor haar leidende E-bike merken. Het betreft onder meer intelligente software die de batterij volledig automatisch oplaadt tijdens het afremmen en software voor cruise control op de fiets. Accell Group bouwt hiermee voort op haar revolutionaire ION-technologie en speelt verder in op de sterk groeiende vraag naar elektrisch ondersteunde fietsen en de wensen van gebruikers.

René Takens, CEO van Accell Group: ,,Eén van de belangrijkste succesfactoren van onze ION-technologie, is dat dit het enige systeem is op de markt voor E-bikes dat met nieuwe software releases altijd up-to-date kan worden gehouden. Ook al heb je een 2 of 3 jaar oude E-bike van Sparta, Batavus of Koga, je kunt het altijd uitrusten met de nieuwste ION-technologie. Met deze laatste innovaties op het gebied van batterijprestatie en snelheidsregeling bestendigen en verstevigen we opnieuw onze voorsprong op de markt voor elektrisch ondersteunde fietsen.’’

Met het nieuwe volledig geautomatiseerde oplaadsysteem wordt de E-bike tijdens het afremmen opgeladen. Net als bij de laatste generatie auto’s, laadt de zogeheten ART-software (Automatic Regenerating Technology) de batterij van de fiets op met de energie die vrijkomt bij het remmen. Ook tijdens het uitrijden zonder te trappen of remmen, het zogeheten ‘freewheelen’, laadt het systeem de batterij automatisch op. Nederlandse consumenten maken voor recreatieve doeleinden in toenemende mate gebruik van de E-bike in heuvel- of bergachtige gebieden in binnen- en buitenland. Daarnaast leent de nieuwe software zich ook goed voor gebruik in andere landen dan het relatief vlakke Nederland.

Accell Group introduceert ook een speciale Power Module voor extra vermogen in de bergen. Deze speciale software geeft een extra krachtige ondersteuning bij het beklimmen van een steile weg. Dit vergt bij een langdurige belasting natuurlijk het uiterste van batterij en motor. Een intelligente meet- en regelschakeling zorgt ervoor dat er geen oververhitting kan optreden. De berijder kan dus ongestoord en zeer gemakkelijk een berg beklimmen.

Met de Comfort Cruise Control (CCC)-software biedt Accell Group een volgende innovatie op het gebied van snelheidsregeling. Zo biedt het programma de berijder de mogelijkheid om in drukke verkeersomstandigheden de maximale snelheid van 25 km/h te verlagen naar een veiliger kruissnelheid van bijvoorbeeld 20 km/h.

Accell Group is marktleider op het gebied van elektrisch ondersteunde fietsen. De innovatieve software, die recent aan de dealers zijn geïntroduceerd, wordt toegepast in de nieuwe collecties van Sparta, Batavus, Koga, Winora, Hercules en Lapierre voor 2012. Ook kunnen de softwaresystemen binnenkort separaat en meestal gratis bij de dealers worden geïnstalleerd op eerdere E-bike modellen met het ION-systeem.

In 2003 wist Accell Group met de ION-technologie van haar merk Sparta de markt voor elektrisch ondersteunde fietsen definitief open te breken. Uniek was dat de batterij en de hulpmotor in het frame van de fiets waren verwerkt waardoor de Sparta ION qua uiterlijk nauwelijks van een gewone fiets was te onderscheiden. De vraag naar E-bikes raakte hiermee in een stroomversnelling.

/ / / / / / /

Profiel Accell Group
Accell Group richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen & accessoires en fitnessapparatuur. De groep is in Europa marktleider op de fietsenmarkt. Kwaliteit, innovatie en herkenbare toegevoegde waarde zijn sleutelbegrippen in de marktbenadering. Naar de consument wordt dit vertaald met een breed en sterk merkenportfolio, een samenstelling van internationale topmerken en nationaal bekende merken, veelal met een lange traditie. Accell Group opereert dicht op de markt: de verkoop vindt, mede in verband met de hoge toegevoegde waarde en de vele innovaties, voornamelijk plaats via gespecialiseerde vakhandel.

De bekendste merken van Accell Group zijn Batavus, Koga, Sparta, Winora, Hai Bike, Ghost, Lapierre, Atala, Redline, Tunturi en XLC. Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Turkije. De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van NYSE Euronext te Amsterdam en zijn opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX).

De omzet bedroeg in 2010 € 577,2 miljoen (2009: € 572,6 miljoen) en de nettowinst € 36,4 miljoen (2009: € 32,7 miljoen). De omzet is als volgt verdeeld over de kernmarkten: Nederland (39% van de omzet), Duitsland (25%) en Frankrijk (9%). Andere Europese landen, waaronder België, Denemarken, Finland, Oostenrijk, Spanje en de UK nemen 19% voor hun rekening. De overige 8% van de omzet komt uit landen buiten Europa, waaronder de Verenigde Staten en Canada.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL