Accell dochter Batavus neemt Zweedse Vartex over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/06/2011 08:18
Heerenveen, 24 juni 2011 – Accell Group N.V. maakt bekend dat overeenstemming is bereikt over de overname door dochteronderneming Batavus van alle aandelen in Vartex AB (“Vartex”). Vartex is een distributeur van fietsen en fietsonderdelen en is gevestigd te Varberg, Zweden. Vartex opereert via een landelijk netwerk van dealers. Accell Group zal de acquisitie financieren uit eigen middelen en consolidatie zal plaatsvinden vanaf 1 juli 2011. Het huidige management van Vartex zal na overname aanblijven.

René Takens, CEO van Accell Group: “Vartex is een belangrijke speler in de markt voor fietsen en fietsonderdelen in Zweden. Door het verwerven van de distributeur zullen we in staat zijn om met onze merken Batavus, Tunturi, XLC, Redline en Viper onze commerciële activiteiten in Zweden uit te breiden. Ook voor de verkoop van elektrische fietsen biedt dit uitstekende mogelijkheden.”

Vartex (www.vartex.se) levert fietsen en fietsonderdelen aan de gespecialiseerde fietsvakhandel en het grootwinkelbedrijf. Sinds de oprichting in 1948 heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd als een betrouwbare en gerespecteerde leverancier. Vartex heeft circa 15 medewerkers en boekte een omzet van circa € 7 miljoen in 2010 met een bescheiden winst.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL