Winst Accell Group stijgt met 9% in eerste halfjaar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/07/2010 07:38
Heerenveen, 23 juli 2010 - Accell Group N.V. heeft in het eerste halfjaar van 2010 een verdere groei van omzet en winst gerealiseerd. De omzet nam met 3% toe tot € 342 miljoen (1e helft 2009: € 333 miljoen), mede door het effect van de (kleine) acquisities. De nettowinst steeg met 9% naar € 24,1 miljoen (1e helft 2009: € 22,1 miljoen).

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: "In het eerste halfjaar van 2010 is een aantal belangrijke trends gecontinueerd. De belangstelling van consumenten voor milieu, mobiliteit, gezondheid en actieve recreatie blijft groot. Dit leidt tot meer gebruik van onze producten. Met name voor innovatieve sportieve fietsen en elektrische fietsen is veel interesse. Wel kenmerkte het eerste halfjaar zich door een erg lange winter en slecht weer in de maand mei, die voor het fietsverkoopseizoen belangrijk is. Als gevolg hiervan zijn er vooral minder traditionele fietsen verkocht. Ook was de beperking in financieringsmogelijkheden bij onze dealers merkbaar. Onze dealers hebben een deel van hun voorraad elektrische fietsen afgebouwd, terwijl tegelijkertijd de verkoop van elektrische fietsen aan consumenten bleef stijgen. Ook de verkopen va n fietsonderdelen- en accessoires alsmede fitnessapparatuur stegen. Ondanks de beperkte toename van de omzet, zijn we tevreden met onze prestaties in de huidige marktomstandigheden. Onze sterke merken en de diverse segmenten waarin we opereren alsmede de geografische spreiding geven ons de mogelijkheid snel op veranderende marktomstandigheden en kansen in te spelen. In de rest van het jaar zullen we actief blijven kijken naar acquisitiemogelijkheden. Verdere economische ontwikkelingen en onvoorziene omstandigheden voorbehouden verwachten we op dit moment voor het hele jaar 2010 een hogere omzet en een stijging van de nettowinst met circa 5-10%."

Belangrijkste ontwikkeling 1e helft 2010
In de eerste helft van 2010 is de omzet van Accell Group licht gestegen. De totale omzet bij fietsen was nagenoeg stabiel en de verkoop van fietsonderdelen en accessoires nam toe. De lange winter en het slechte weer in de maand mei, de algemene economische ontwikkelingen en het bestedingspatroon gedurende het WK voetbal hebben voornamelijk invloed gehad op de verkopen van de traditionele fietsen. Bij de hoogwaardige sportieve fietsen en de elektrische fietsen was het effect hiervan minder. De omzet van de in de afgelopen jaren afgeslankte fitnessdivisie steeg in het afgelopen halfjaar. De marge bij alle productgroepen was goed.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL