Aalberts Industries handhaaft vooruitzichten voor 2013

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/04/2013 07:39
In de eerste maanden van het jaar 2013 is intensief gewerkt aan de uitvoering van vele plannen ter verbetering van het product- en technologieportfolio en de implementatie van gedane en nieuwe investeringen. Ook is er gefocust op snelgroeiende productlijnen, de versterking van de marketing- en verkoopaanpak gericht op de eindgebruiker en versnelling van lopende en nieuwe projecten ter verbetering van de productie-efficiency. In het eerste kwartaal is een goede order­positie opgebouwd met een iets lagere omzet, onder andere door de weersomstandigheden. Een herstel is inmiddels zichtbaar. Vele nieuwe producten en systemen zijn geïntroduceerd en komen tot ontwikkeling in de diverse businesssegmenten.

In de activiteit Industrial Services is een goed resultaat behaald. De Duitse machinebouw en automobielindustrie bleven op niveau. De halfgeleidermarkt verbeterde in vergelijking met de tweede helft 2012. De Franse automobielindustrie en metalektromarkt bleven uitdagend, deels gecompenseerd door nieuwe projecten en meer focus op de markten in Oost-Europa en China. In de turbine- & luchtvaartactiviteiten is de capaciteit verder uitgebreid. GF-Flamm-Metallspritz, overgenomen per januari 2013, maakte een goede start.

In de markt voor Building Installations Europe is nog steeds sprake van uitdagende marktomstandigheden, met name in Zuid-Europa en Nederland. De focus is ook gedurende 2013 gericht op het verder versterken van de marktpositie. Met name de omzet van snelgroeiende productlijnen voor metalen en kunststof leidingsystemen met bijbehorende regelventielen nam toe. De markten voor utiliteit en commerciële gebouwen waren moeizaam, mede door de lange vorstperiode en daardoor vertraging van projecten.

Bij Building Installations North America is een lichte verbetering zichtbaar in de woningmarkt. Met name de omzet van kunststof verbindingssystemen nam toe, gestimuleerd door de gezamenlijke marktaanpak en een toename aan activiteiten in de irrigatiemarkt. De markt voor commerciële gebouwen bleef op een laag niveau. Het uitgebreide portfolio van metalen verbindingssystemen met bijbehorende regelventielen liet een goede omzetgroei zien.

In de activiteiten van Climate Control krijgt het leveren van complete verwarmings- en koelsystemen van de energiebron tot de emissie van warmte en/of koeling steeds meer vorm. De marketing- en verkoopaanpak is verder verbeterd en er is veel aandacht besteed aan projectopvolging en opleiding van de eindgebruikers. De eindmarkten blijven echter met name in West- en Zuid-Europa uitdagend.
Flow Control Industrial | Oil & Gas maakte een goede ontwikkeling door. Er zijn veel orders geboekt en aanvragen ontvangen. De introductie van producten met grotere afmetingen, ontwikkeld en geproduceerd in zowel Oost-Europa als Noord-Amerika, is in volle gang. In de komende kwartalen wordt hierin een toename aan orders en omzet verwacht. Met name in de districtenergie, bier- & softdrink- en de automobielindustrie (hogedrukventielen) werd een goede start gemaakt. Bij BSM Valves, overgenomen in januari 2013, was een toename aan orders zichtbaar in het eerste kwartaal.

De vooruitzichten zijn dat omzet, winst en investeringen over geheel 2013 verder zullen toenemen in vergelijking met 2012 - onvoorziene omstandigheden daargelaten.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL