Randstad ziet uitzendmarkt verzwakken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/07/2012 08:23
DIEMEN (AFN) - Randstad ziet de uitzendmarkt verzwakken en verwacht dat die trend doorzet in het huidige kwartaal. Dat stelde het uitzendconcern donderdag bij de presentatie van de resultaten van het tweede kwartaal.
Randstad zag de totale omzet vorig kwartaal met 10 procent stijgen ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 4,3 miljard euro. Die stijging kwam vooral door de overname van het Amerikaanse SFN, bijna een jaargekeden. Op een vergelijkbare basis lag de omzet per werkdag 0,8 procent lager dan een jaar eerder. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) zakte met 12 procent tot 134,9 miljoen euro. De nettowinst halveerde tot 36,5 miljoen euro.
Het bedrijf zag de omzet in Europa afnemen, terwijl de omzetten in Noord- en Latijns-Amerika en Aziƫ bleven groeien. De resultaten in de eerste weken van juli wijzen op een iets zwakkere ontwikkeling in het derde kwartaal dan in het tweede, aldus Randstad.
Reorganisatie
In Nederland daalde de omzet afgelopen kwartaal met 3 procent, in Frankrijk en Duitsland liepen de opbrengsten met 5 procent terug. In de Verenigde Staten lag de omzet daarentegen 7 procent hoger dan een jaar eerder. Randstad haalt sinds de overname van SFN het grootste deel van zijn omzet op de Amerikaanse markt, gevolgd door Frankrijk en Nederland.
Randstad kondigde eind vorige maand al een reorganisatie aan in Duitsland en Nederland. Het concern blijft zich richten op het onder controle houden van de kosten. Winstgevendheid krijgt daarbij prioriteit boven marktaandeel, stelde bestuursvoorzitter Ben Noteboom.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL