Aanbevolen bod in contanten door Canon op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen van Océ N.V.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/01/2010 07:26
28 januari 2010 - Onder verwijzing naar de gezamenlijke persberichten van Canon Inc. (handelssymbool CAJ) ("Canon") en Océ N.V. (handelssymbool OCE) ("Océ") van 16 november 2009 en 14 december 2009, kondigen Canon Finance Netherlands B.V., een 100% dochtermaatschappij van Canon (de "Bieder") en Océ hierbij gezamenlijk aan dat de Bieder een volledig uit eigen middelen bekostigd, openbaar bod in contanten op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van Océ met een nominale waarde van EUR 0,50 elk (de "Aandelen") uitbrengt tegen een biedprijs van EUR 8,60 in contanten per Aandeel (het "Bod").

Begrippen die niet zijn gedefinieerd in dit persbericht hebben de betekenis die daaraan is toegekend in het Biedingsbericht.

Highlights
. Canon en Océ streven naar algehele nummer één positie in printing industrie.
. Het Bod betreft een volledig uit eigen middelen bekostigd aanbevolen openbaar bod op alle Aandelen in contanten tegen een biedprijs van EUR 8,60 per Aandeel.

Het Bod vertegenwoordigt een 70% premie ten opzichte van de slotkoers van vrijdag 13 november 2009 (de laatste handelsdag voorafgaand aan de aankondiging van het voorgenomen Bod) en een 137% premie ten opzichte van de gemiddelde slotkoers over de periode van 12 maanden voorafgaand aan 16 november 2009.

Het Bod biedt de best mogelijke weg voorwaarts voor Océ, onder gunstige voorwaarden voor haar Aandeelhouders en alle andere stakeholders.

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Océ ondersteunen het voorgenomen Bod volledig en bevelen de Aandeelhouders unaniem aan het Bod te accepteren.

De aanmeldingstermijn voor het Bod vangt aan om 9:00 uur, Amsterdamse tijd, op 29 januari 2010 en eindigt om 17:30 uur, Amsterdamse tijd, op 1 maart 2010, tenzij de termijn wordt verlengd.

Océ zal een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders houden om 14:30 uur, Amsterdamse tijd, op 12 februari 2010 aan de Van der Grintenstraat 1, 5914 HD, Venlo, Nederland, tijdens welke vergadering, onder andere, het Bod zal worden besproken.

Het Bod wordt gedaan onder het voorbehoud van vervulling van de Voorwaarden zoals uiteengezet in het Biedingsbericht, inclusief maar niet beperkt tot de Voorwaarde dat het aantal Aangemelde Aandelen tezamen met het aantal Aandelen dat op dat moment direct of indirect door de Bieder wordt gehouden op de Sluitingsdatum ten minste 85% van alle Aandelen vertegenwoordigt op een volledig verwaterde basis. De Bieder heeft het recht, doch niet de verplichting, om afstand te doen van bepaalde Voorwaarden, inclusief maar niet beperkt tot de 85% aanmeldingsdrempel, zoals verder uiteengezet in het Biedingsbericht.

De Certificaathouders, Ducatus, ASR en ING (ongeveer 19% van het totale aandelenkapitaal), zijn overeengekomen hun belangen aan Canon te verkopen; grootaandeelhouder Bestinver Gestion S.A., SGIIC (ongeveer 9,5% van de Aandelen) heeft een onherroepelijke toezegging tot aanbieding afgegeven.

Op de datum van het Biedingsbericht houdt Canon indirect via de Bieder 23.807.737 Aandelen, hetgeen ongeveer 22,18% van het totale geplaatste aandelenkapitaal in de Vennootschap en 28,05% van de Aandelen vertegenwoordigt.

Het Bod
De Bieder doet het Bod onder de bepalingen en de voorwaarden en restricties zoals opgenomen in het Biedingsbericht van 28 januari 2010 (het "Biedingsbericht"). Het Biedingsbericht wordt per vandaag beschikbaar gesteld (op de wijze zoals hieronder beschreven). Aandeelhouders worden verwezen naar het Biedingsbericht voor alle bepalingen, en voorwaarden en restricties van het Bod.

Indien het Bod gestand wordt gedaan, zal, in overeenstemming met de bepalingen, en voorwaarden en restricties in het Biedingsbericht, aan de Aandeelhouders die hun Aandelen onder het Bod aanmelden betaling in contanten plaatsvinden van de Biedprijs ten bedrage van EUR 8,60 (inclusief dividend of andere uitkering op de Aandelen die kan zijn gedaan voor de Dag van Betaling en - als gevolg daarvan - zal de Biedprijs verminderd worden om deze vaststelling van dividend of andere uitkering, indien van toepassing, voor de Dag van Betaling te reflecteren) voor elk Aandeel dat op geldige wijze is aangemeld (of op ongeldige wijze, mits de Bieder de aanmelding daarvan desalniettemin heeft aanvaard) en geleverd.

Aanbeveling van de Raden
De raad van commissarissen van Océ (de "Raad van Commissarissen") en de raad van bestuur van Océ (de "Raad van Bestuur" en samen met de Raad van Commissarissen de "Raden") hebben uitvoerig strategisch, financieel en juridisch advies ingewonnen en hebben de strategische, financiële en sociale aspecten en consequenties van de voorgenomen transactie zorgvuldig overwogen en hebben alle andere mogelijke opties voor Océ in aanmerking genomen, zoals stand-alone scenario's en mogelijke transacties met derde partijen. Al deze overwegingen in aanmerking nemende zijn de Raden tot de unanieme conclusie gekomen dat het Bod de best mogelijke weg voorwaarts voor Océ biedt, onder voorwaarden die gunstig zijn voor haar Aandeelhouders en alle andere stakeholders en zodoende is het Bod in het beste belang van Océ, de Aandeelhouders en haar andere stakeholders.

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur zijn van mening dat de geboden prijs per Aandeel redelijk en billijk is tegenover de Aandeelhouders vanuit een financieel oogpunt. Hieromtrent wordt verwezen naar de financiële beoordeling van het Bod door de Raden, zoals opgenomen in Hoofdstuk 2 (The Boards' rationale) van de Standpuntbepaling, de Fairness Opinion afgegeven door ING Corporate Finance en de Fairness Opinion afgegeven door Lazard, zoals opgenomen in Hoofdstuk 6 (Fairness Opinions) van de Standpuntbepaling. Onder verwijzing naar het bovenstaande ondersteunen de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur het Bod volledig en bevelen zij de Aandeelhouders unaniem aan het Bod te accepteren.

Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders
Om 14:30 uur, Amsterdamse tijd, op 12 februari 2010 zal een buitengewone vergadering van aandeelhouders van Océ worden gehouden aan de Van der Grintenstraat 1, 5914 HD, Venlo, Nederland, tijdens welke vergadering, onder andere, het Bod zal worden besproken overeenkomstig het bepaalde in artikel 18 lid 1 van het Besluit openbare biedingen Wft (het "Bob") (de "Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders").

Een standpuntbepaling die aanvullende informatie verschaft aan de Aandeelhouders zoals vereist op grond van artikel 18 lid 2 van het Bob (de "Standpuntbepaling") en de agenda voor de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders (inclusief toelichting en andere gerelateerde documenten) zullen vanaf vandaag op de hieronder beschreven wijze door Océ beschikbaar worden gesteld.

Ondernemingsraden en Fusiecommissie
De relevante en toepasselijke werknemersoverlegprocedures zijn doorlopen (inclusief de overlegprocedures met de Fusiecommissie, Océ's Europese ondernemingsraad en de relevante ondernemingsraden van Océ).

Gecommitteerde Aandelen
Bestinver Gestion S.A., SGIIC heeft een onherroepelijke toezegging tot aanbieding afgegeven, onder de bepalingen en voorwaarden van de onherroepelijke toezegging, om de door haar gehouden Aandelen onder het Bod aan te bieden tijdens de Aanmeldingstermijn en waarin Bestinver Gestion S.A. SGIIC onherroepelijk toezegt mee te werken aan de aanmelding (de "Onherroepelijke Toezegging"). De aanmelding van Bestinver Gestion S.A., SGIIC geschiedt onder de bepalingen, en voorwaarden en restricties zoals opgenomen in het Biedingsbericht.

De Onherroepelijke Toezegging bevat bepaalde gebruikelijke verplichtingen en voorwaarden waaronder de voorwaarde dat Bestinver Gestion S.A., SGIIC haar Aandelen slechts zal aanbieden aan een derde bona fide bieder tegen een prijs die tenminste 10% boven het Bod ligt of, in het geval van een volgend openbaar bod, tenminste 5% boven het meest recente bod. Canon heeft het recht ieder concurrerend bod te matchen. De Onherroepelijke Toezegging heeft betrekking op 8.087.554 Aandelen welke ongeveer 9,5% vertegenwoordigen van het totaal aantal Aandelen op de datum van het Biedingsbericht.

Preferente Aandelen
Beleggingsfonds 'Ducatus', een beleggingsfonds waarvoor Kempen Capital Management N.V. als beheerder en Kempen Bewaarder Beleggingsfonds 'Ducatus' B.V. als bewaarder optreedt, ASR Levensverzekering N.V. (een directe, 100% dochtermaatschappij van ASR Nederland N.V.) en ING AM Insurance Companies B.V., elk houder van Certificaten, is ieder een voorwaardelijke overeenkomst met Canon aangegaan tot overdracht van hun Certificaten en Stichting Administratiekantoor Preferente Aandelen Océ, welke voor en namens de Certificaathouders alle Preferente Aandelen houdt, gezamenlijk vertegenwoordigende ongeveer 19% van Océ's totale aandelenkapitaal, heeft zich verbonden alle Preferente Aandelen over te dragen, (ondermeer) onder de voorwaarde dat het Bod gestand wordt gedaan.

Gehouden Aandelen
Op de datum van dit Biedingsbericht, houdt Canon indirect via de Bieder 23.807.737 Aandelen, hetgeen ongeveer 22,18% van het totale uitstaande aandelenkapitaal in de Vennootschap en 28,05% van de Aandelen vertegenwoordigt.

Aanmeldingstermijn
De Aanmeldingstermijn begint om 9:00 uur, Amsterdamse tijd, op 29 januari 2010 en eindigt om 17:30 uur, Amsterdamse tijd, op 1 maart 2010 (de "Sluitingsdatum"), tenzij de termijn wordt verlengd. Aanmelding onder het Bod dient te geschieden op de wijze zoals toegelicht in het Biedingsbericht.

Aandelen die op of voor de Sluitingsdatum worden aangemeld kunnen niet worden ingetrokken, behoudens het recht om een aanmelding in te trekken gedurende de verlenging van de Aanmeldingstermijn met inachtneming van artikel 15 van het Bob. Gedurende de verlenging van de Aanmeldingstermijn blijven de Aandelen die reeds aangemeld waren en niet reeds zijn ingetrokken, aangemeld onder het Bod. Aandelen die worden aangemeld tijdens de verlenging van de Aanmeldingstermijn mogen niet worden ingetrokken.

Aanvaarding door Aandeelhouders
Houders van Aandelen die worden gehouden via een Toegelaten Instelling worden verzocht hun aanmelding kenbaar te maken via hun bank of commissionair die hun effecten- en/of geldrekening beheert niet later dan om 17:30 uur, Amsterdamse tijd, op 1 maart 2010, tenzij de Aanmeldingstermijn is verlengd met inachtneming van Hoofdstuk 5.8 (Verlenging) van het Biedingsbericht. Indien de bank of commissionair geen Toegelaten Instelling is, informeert zij op haar beurt de relevante Toegelaten Instelling. De relevante bank of commissionair kan een eerdere uiterste datum stellen voor de houders van zulke Aandelen om de bank of commissionair die een Toegelaten Instelling is in de gelegenheid te stellen de aanmelding tijdig aan het Omwissel- en Betaalkantoor te communiceren.

De Toegelaten Instellingen mogen de Aandelen uitsluitend schriftelijk voor aanvaarding aanmelden bij het Omwissel- en Betaalkantoor. Bij het indienen van de aanmeldingen dienen de Toegelaten Instellingen te verklaren dat (i) zij de Aangemelde Aandelen in hun administratie hebben, (ii) elke Aandeelhouder die het Bod aanvaardt onherroepelijk ervoor instaat en garandeert dat de Aandelen die door hem worden aangeboden, aangeboden worden in overeenstemming met de restricties als uiteengezet in Hoofdstuk 1 (Restrictions and important information) van het Biedingsbericht en dat (iii) zij zich verbinden deze Aandelen te zullen leveren aan de Bieder op of voor de Dag van Betaling, mits het Bod gestand wordt gedaan.

Houders van Aandelen in fysieke vorm (K-stukken) worden verzocht die Aandelen in fysieke vorm via de bank of commissionair die hun effecten- en/of geldrekening beheert bij het Omwissel- en Betaalkantoor aan te melden. Wanneer deze (effecten) bank of commissionair geen Toegelaten Instelling is, informeert zij op haar beurt de relevante Toegelaten Instelling.

Verlenging
De Bieder mag het Bod, althans de Aanmeldingstermijn, éénmaal naar volledige eigen beoordeling verlengen tot na de Sluitingsdatum (verlenging voor meer dan één periode is onderworpen aan goedkeuring van de AFM, waarin alleen in uitzonderlijke gevallen zal worden voorzien), alleen in het geval dat aan één of meerdere Voorwaarden niet is voldaan op de Sluitingsdatum. Indien het Bod wordt verlengd, althans de Aanmeldingstermijn, zullen alle verwijzingen in het Biedingsbericht, tenzij de context anders vereist, naar 17:30 uur, Amsterdamse tijd, 1 maart 2010 worden verschoven naar de uiterste datum en het uiterste tijdstip tot waartoe het Bod verlengd is.

Indien het Bod, althans de Aanmeldingstermijn, wordt verlengd met als gevolg dat de verplichting onder artikel 16 van het Bob om aan te kondigen of het Bod al dan niet gestand wordt gedaan in het geval dat een of meer van de Voorwaarden niet is vervuld of indien daarvan geen afstand is gedaan, wordt uitgesteld, zal dit uiterlijk op de derde Werkdag na de Sluitingsdatum worden aangekondigd, met inachtneming van het bepaalde in artikel 15 van het Bob. Gedurende de verlenging van de Aanmeldingstermijn blijven de Aandelen die reeds aangemeld waren en niet zijn ingetrokken, aangemeld, behoudens het recht van iedere Aandeelhouder om een aanmelding in te trekken met inachtneming van artikel 15 lid 3 van het Bob.

Gestanddoening van het Bod
Het Bod wordt gedaan onder het voorbehoud van vervulling van de voorwaarden zoals opgenomen in Hoofdstuk 6.2 (Offer Conditions) van het Biedingsbericht (de "Voorwaarden"), inclusief maar niet beperkt tot de Voorwaarde dat het aantal Aangemelde Aandelen tezamen met het aantal Aandelen dat op dat moment direct of indirect door de Bieder wordt gehouden op de Sluitingsdatum ten minste 85% van alle Aandelen vertegenwoordigt op een volledig verwaterde basis. De Bieder heeft het recht, doch niet de verplichting, om afstand te doen van bepaalde Voorwaarden, inclusief maar niet beperkt tot de 85% aanmeldingsdrempel, zoals verder uiteengezet in het Biedingsbericht.

De Bieder zal niet later dan op de derde Werkdag volgend op de Sluitingsdatum, zijnde de Gestanddoeningsdatum, vaststellen of aan de Voorwaarden is voldaan of dat hiervan afstand wordt gedaan. Bovendien zal de Bieder op de Gestanddoeningsdatum een openbare mededeling doen (i) of het Bod gestand wordt gedaan, (ii) of het Bod zal worden verlengd met inachtneming van artikel 15 van het Bob, of (iii) dat het Bod wordt beëindigd omdat er niet is voldaan aan de Voorwaarden of daarvan geen afstand is gedaan door de Bieder, alles met inachtneming van artikel 16 lid 1 van het Bob.

Betaling
Indien de Bieder aankondigt dat het Bod gestand wordt gedaan, zullen Aandeelhouders die hun Aandelen hebben aangemeld niet later dan op de Dag van Betaling de Biedprijs ontvangen voor elk Aandeel dat op de juiste wijze is aangemeld (of op onjuiste wijze indien de Bieder de Aanmelding desalniettemin aanvaardt) en geleverd in overeenstemming met de bepalingen, en voorwaarden en restricties van het Bod.

Na-aanmeldingstermijn
Indien de Bieder aankondigt dat het Bod gestand wordt gedaan, heeft de Bieder het recht het Bod te continueren door middel van een na-aanmeldingstermijn. Niet later dan op de derde Werkdag na de Gestanddoeningsdatum mag de Bieder een na-aanmeldingstermijn voor het Bod aankondigen voor een periode van maximaal twee weken. Gedurende de na-aanmeldigstermijn kunnen Aandeelhouders alsnog Aandelen onder het Bod aanmelden die nog niet zijn aangemeld op dezelfde manier en onder dezelfde bepalingen en voorwaarden en beperkingen als uiteengezet in het Biedingsbericht, alles met inachtneming van artikel 17 van het Bob.

Liquiditeit en beëindiging van de beursnotering van de Aandelen
Door de aankoop van de Aandelen door de Bieder onder het Bod zal, onder andere, het aantal Aandeelhouders verminderen, evenals het aantal Aandelen dat ter beurze wordt verhandeld; dit zal een negatieve invloed hebben op de liquiditeit en marktwaarde van de Aandelen die niet onder het Bod zijn aangemeld.

Op voorwaarde van gestanddoening van het Bod en de voorwaarde dat 95% van de Aandelen is aangemeld onder het Bod, is de Bieder voornemens om zo spoedig mogelijk de notering van de Aandelen op Euronext Amsterdam te beëindigen. Dit kan een verdere negatieve invloed hebben op de liquiditeit en marktwaarde van de beursgenoteerde Aandelen die niet onder het Bod zijn aangemeld.

Mededelingen
Verdere aankondigingen in verband met de gestanddoening van het Bod en een verlenging van de Aanmeldingstermijn zullen via een persbericht worden uitgebracht. Onder voorwaarde van toepasselijke vereisten van het Bob en andere toepasselijke wet- en regelgeving en zonder de wijze waarop de Bieder een publieke aankondiging kan doen te beperken, heeft de Bieder geen verplichting om enige openbare aankondiging te doen anders dan hierboven beschreven.

Biedingsbericht, Standpuntbepaling en overige informatie

Deze aankondiging bevat geselecteerde en samengevoegde informatie met betrekking tot het Bod en vervangt het Biedingsbericht en de Standpuntbepaling niet. De informatie in deze aankondiging is niet compleet en aanvullende informatie is opgenomen in het Biedingsbericht en de Standpuntbepaling. Begrippen die niet hierin zijn gedefinieerd hebben de betekenis zoals beschreven in het Biedingsbericht. Aandeelhouders worden geadviseerd het Biedingsbericht en de Standpuntbepaling in detail te bestuderen en zo nodig onafhankelijk advies in te winnen teneinde een afgewogen oordeel te kunnen vormen over het Bod en de inhoud van het Biedingsbericht en de Standpuntbepaling.

Kopieën van het Biedingsbericht zijn beschikbaar op de website van Canon (www.canon.com/publicoffer) en Océ (www.investor.oce.com). De websites van Canon en Océ maken geen deel uit van, en zijn niet door vermelding opgenomen in het Biedingsbericht. Kopieën van het Biedingsbericht zijn tevens zonder betaling verkrijgbaar ten kantore van Océ en het Omwissel- en Betalingskantoor op onderstaande adressen.

Kopieën van de Standpuntbepaling, evenals kopieën van de statuten van Océ (welke onderdeel uitmaken van, en door vermelding zijn opgenomen in het Biedingsbericht) en de jaarrekeningen van Océ voor het boekjaar 2008, boekjaar 2007 en het boekjaar 2006, zoals vastgesteld door de algemene vergadering van aandeelhouders van Océ (welke onderdeel uitmaken van, en door vermelding zijn opgenomen in het Biedingsbericht), en de jaarrekening van Océ voor het boekjaar 2009 (welke zal worden gepubliceerd in februari 2010) zijn (of zullen zijn) zonder betaling op te vragen op de website van Océ: www.investor.oce.com en ten kantore van Océ en het Omwissel- en Betalingskantoor op onderstaande adressen.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL