Nutreco richt joint venture op in Nigeria

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/06/2014 18:02
Nutreco heeft een overeenkomst getekend om in Nigeria een joint venture aan te gaan met Durante, een belangrijke leverancier van visvoer in Nigeria en onze huidige distributiepartner. Onder de naam Skretting Nigeria gaat de joint venture investeren in de plaatselijke productie van geëxtrudeerd visvoer voor Nigeria en voor de gehele West-Afrikaanse regio.

Nigeria is de grootste economie van Afrika en de op één na grootste visproducent na Egypte. Nigeria produceert ruimt 200.000 ton visvoer per jaar, voornamelijk voor meerval en de aquacultuur industrie groeit jaarlijks tussen de 5 en 10%.

De Skretting Nigeria 60/40 (Nutreco/Durante) joint venture zal geëxtrudeerd visvoer verkopen en in Ibadan, Oyo State, een fabriek exploiteren voor zowel de plaatselijke markt als voor regionale export. Durante is in 1999 opgericht door Ada Alakija en Willy Fleuren (Fleuren & Nooijen). De omzet over 2013 bedroeg circa € 9 miljoen. Het omzetvolume is momenteel circa 5.500 ton. Dit moet met de toevoeging volgend jaar van een nieuwe extrusielijn in 2016 verdubbelen. Het huidige aandeel in de Nigeriaanse markt voor geëxtrudeerd visvoer is circa 15%. Nutreco verwacht de transactie in de komende drie maanden af te ronden.

Knut Nesse, Nutreco CEO: "Met deze Nigeriaanse joint venture vestigen wij ons in één van de belangrijkste markten in Afrika. Na onze investering in Egypte vorig jaar is dit het tweede land in Afrika waar we ons vestigen. En met deze investering breiden we het aandeel visvoer voor niet-zalmachtige soorten uit. Beide elementen zijn belangrijk voor onze strategie. Deze joint venture geeft ons een basis voor verdere expansie in de snelgroeiende West-Afrikaanse visvoermarkt."

Gemeenschapsontwikkeling
In het verlengde van deze investering start Nutreco samen met Oxfam Novib een onderzoek naar de mogelijkheden om de productiviteit van Nigeriaanse viskwekers te verhogen. Plaatselijke NGO's werken in Zuidwest-Nigeria al aan projecten om kleinschalige viskwekers te helpen. Nutreco, Durante, Oxfam Novib en andere stakeholders zien mogelijkheden om de opbrengst van deze viskwekers te verhogen en daarmee bij te dragen aan de mondiale uitdaging om in 2050 negen miljard mensen op een duurzame manier te voeden.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL