Nutreco maakt uitkomsten Algemene Vergadering bekend

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/03/2014 19:31
De Algemene Vergadering van 27 maart 2014 heeft de jaarrekening van Nutreco over 2013 vastgesteld. Ook is goedkeuring gegeven aan het voorstel om aan houders van gewone aandelen over 2013 een dividend te betalen van € 1,00 per aandeel. Na aftrek van het interimdividend van € 0,30 (reeds uitgekeerd in augustus 2013) bedraagt het slotdividend € 1,00 per gewoon aandeel. Dit slotdividend wordt uitgekeerd in gewone aandelen ten laste van de agioreserve vrij van dividendbelasting. Naar keuze van de aandeelhouder kan het dividend ook worden uitgekeerd in contanten, na aftrek van 15% dividendbelasting. De ex-dividend datum is 31 maart 2014.

Samenstelling van de Raad van Commissarissen
De heer Rob Frohn (1960) heeft besloten om na een periode van vier jaar als Commissaris af te treden vanwege zijn andere activiteiten. De Raad van Commissarissen bedankt de heer Frohn voor zijn waardevolle inzichten met betrekking tot internationale business en financiën en zijn toewijding aan Nutreco.

De heer Piero Overmars (1964) is voor een eerste periode van vier jaar benoemd als lid van de Raad van Commissarissen. Na het halen van zijn MBA diploma aan Nyenrode Business School in 1987, trad de heer Overmars in dienst bij ABN AMRO Bank N.V. Daar was hij tussen 2006 en 2008 lid van de Raad van Bestuur.

Mevrouw Herna Verhagen (1966) is herbenoemd tot Commissaris voor een tweede termijn van vier jaar.

Aangenomen besluiten door de Algemene Vergadering
Er is decharge verleend aan de leden van de Raad van Bestuur voor het door hen gevoerde beleid in 2013 en aan de Raad van Commissarissen voor het toezicht daarop.

KPMG Accountants N.V. is benoemd tot accountant voor de jaarrekening 2015.

De aanwijzing van de Raad van Bestuur als bevoegd orgaan tot het uitgeven van gewone aandelen en tot het verlenen van rechten tot het nemen van gewone aandelen, is verlengd met 18 maanden. Deze bevoegdheid is beperkt tot 10% van de uitstaande aandelen ten tijde van de machtiging. Dit percentage wordt verhoogd tot 20% in geval van fusies, acquisitie en strategische samenwerkingen.

De Raad van Bestuur is voor een periode van 18 maanden aangewezen als bevoegd orgaan tot het beperken of uitsluiten van voorkeursrecht bij uitgifte/verlening van rechten tot het nemen van gewone aandelen.

De Raad van Bestuur is voor een periode van 18 maanden gemachtigd tot inkoop door de Vennootschap van eigen gewone aandelen, anders dan om niet, tot een maximum van 10% van het geplaatst kapitaal van de Vennootschap.

Op 24 april 2014 publiceert Nutreco de trading update voor het eerste kwartaal 2014.

EINDE PERSBERICHT




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL