Nutreco, Aandeel Nutreco in toonaangevende Egyptische producent van tilapiavoer naar 100%

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/04/2013 07:08
Nutreco heeft met haar twee partners in de Egyptische deelname Hendrix Misr een overeenkomst gesloten om de resterende 67% van de aandelen over te nemen. Nutreco is sinds 2001 actief op de Egyptische markt door middel van een belang van 33% in Hendrix Misr. Deze onderneming heeft zich sindsdien uitstekend ontwikkeld. Dankzij het volledige eigendom van Hendrix Misr beschikt Nutreco nu over een goede basis om haar activiteiten in deze aantrekkelijke groeimarkt verder uit te breiden. Egypte is de op een na grootse producent van tilapiavoer ter wereld, na China. De Egyptische markt voor geëxtrudeerd visvoer zal naar verwachting in de nabije toekomst met dubbele cijfers groeien.

Hendrix Misr is marktleider op het gebied van geëxtrudeerd visvoer in Egypte (voornamelijk tilapia), dat wordt verkocht onder de handelsnaam Skretting, en is tevens een toonaangevende producent van pluimveevoerconcentraten. De totale omzet over 2012 bedroeg circa EUR 25 miljoen. Nutreco is van plan de huidige capaciteit voor visvoer uit te breiden van 25.000 ton naar 75.000 ton in 2015.

Viggo Halseth, Nutreco's Chief Operating Officer Aquaculture: "Deze overname past uitstekend in Ambition 2016 - driving sustainable growth, de strategie van Nutreco, die tot doel heeft om groei te realiseren in groeiregios en op het gebied van voer voor andere vissoorten dan zalm. Door volledig eigenaar te worden zijn we in staat om de volgende fase van onze groeiambitie in deze aantrekkelijke markt te versnellen."

Nutreco's Ambition 2016 - driving sustainable growth streeft naar groei en rendementsverbetering door de ontwikkeling en productie van innovatieve en duurzame voeroplossingen voor haar afnemers die naar verwachting zal resulteren in een EBITA van EUR 400 miljoen in 2016. Nutreco realiseert dit door zich te richten op voeroplossingen met een hogere toegevoegde waarde, zoals premixen, speciaalvoer en visvoer, en door uitbreiding naar de groeiregio's Latijns-Amerika, Rusland, Azië en Afrika. In deze regio's zullen zowel de productie als de consumptie van voedingsproducten op basis van dierlijke eiwitten het meest toenemen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL