Algemene Vergadering van Aandeelhouders Corbion verleent goedkeuring aan management-benoemingen en dividend

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/05/2018 20:06
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion, die op 25 mei 2018 is gehouden, heeft goedkeuring verleend aan de herbenoeming van CFO Eddy van Rhede van der Kloot voor een tweede termijn.

De Raad van Commissarissen van Corbion is verheugd te kunnen aankondigen dat de overeenkomst van opdracht met Eddy van Rhede van der Kloot, CFO, wordt verlengd met een periode van nog eens vier jaar (mei 2018 - mei 2022).

Mathieu Vrijsen, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "We zijn bijzonder ingenomen met de herbenoeming van de heer Van Rhede van der Kloot voor een tweede termijn van vier jaar. Met deze herbenoeming, die volgt op de herbenoeming van CEO Tjerk de Ruiter afgelopen jaar, hebben we ons verzekerd van continuering van hun leiderschap, zodat Corbion kan voortbouwen op de behaalde resultaten tot nog toe en het potentieel van de nieuwe strategie Creating Sustainable Growth ten volle kan benutten."

De aandeelhouders van Corbion stemden voorts in met de herbenoeming van de heer Rudy Markham als vicevoorzitter en van Steen Riisgaard als lid van de Raad van Commissarissen.

De aandeelhoudersvergadering verleende ook goedkeuring aan het voorgestelde dividend van € 0,56 per gewoon aandeel over boekjaar 2017. Het dividend wordt geheel in contanten uitgekeerd en is in beginsel onderworpen aan de Nederlandse dividendbelasting van 15%.

De ex-dividend datum is 29 mei 2018, de 'record' datum is 30 mei 2018 en het dividend wordt betaalbaar gesteld op 5 juni 2018.

Toevoeging XEA.nl en morgen ons verslag van de AVA van Corbion
Corbion.
Dat was een vergadering met verrassingen.
Duidelijke uitleg over de Combinatie Corbion, TerraVia & onderdeel Bunge i.v.m. Algen ontwikkeling.
Morgen daar meer over.
De verrassing zat verborgen in onze vraag van vorig jaar en NU.
Vorig jaar vroegen wij, waarom de CEO voor slechts twee jaar zijn contract verlengde aan hem zelf. Dat mocht niet van de voorzitter en HIJ behandelde die vraag zelf.
Na overleg met oud CEO van 1 AEX fonds, vertelde hij, dat je tenminste twee jaar ervoor al moet gaan zoeken, want zei hij, 't neemt tenminste 2 tot 4 jaar in beslag. Vooral bij de nieuwe strategie van Corbion en de complexheid van de bio industrie. Dus vroegen wij hoe de zoektocht was gevorderd.
Nu, ik (lees de voorzitter) kan U mededelen dat wij " vanmorgen juist hebben besloten te starten met de zoektocht van CEO"!

Ander antwoord had hij niet kunnen geven, MAAR voor ons staat nu duidelijk & zeker: "dat Corbion misschien de 100 jaar nog haalt in 2019 en misschien NIET"! Want Corbion wordt binnen nu & 2 jaar overgenomen. Deze CEO heeft al verschillende bedrijven waar hij heeft gewerkt, kort of iets langer nadat hij er werkte, liet overnemen. Want toeval bestaat bij ons niet meer.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL